Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Enschede wil dat Attie (69) de verfbrander neerlegt

Attie Saas (69) uit Enschede heeft het internet deze week voor zich gewonnen met een video waarin te zien is dat ze de eikenprocessierups 'mores leert' met een verfbrander. De gemeente Enschede raadt de methode van Saas ten zeerste af. "We begrijpen dat mensen die overlast ervaren zelf wat willen doen, maar de gezondheidsrisico's zijn groot", zegt Ina van Dijk, hoofd Stadsdeelbeheer bij de gemeente.

"Een rups heeft ontzettend veel haartjes. Niet alleen de grote haren die iedereen ziet, maar ook microscopisch kleine haartjes. Wanneer je de rups de lijf gaat met een brander, branden de grote haartjes weg. De kleine haartjes waaien weg. Dit vormt niet alleen een gezondheidsrisico voor jezelf, maar ook voor de buurvrouw, het kind en de hond die langslopen", legt Van Dijk uit.

"Attie, het is heel goed dat je zelf actief wilt zijn om overlast te bestrijden, maar dit is niet de juiste manier". Van Dijk roept inwoners op voorzichtig te zijn en alleen gespecialiseerde bedrijven in te schakelen voor het verwijderen van de processierups.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.