Verkeer
Stuur appje
Zoek

Geld voor Enschedese wederopbloei-ideeën laat op zich wachten

Gjalt Gjaltema Ernst Bergboer
Gjalt Gjaltema, beleidsadviseur gemeente Enschede
Beeld: Ernst Bergboer

Enschedeërs die aanspraak willen doen op tienduizenden euro’s uit het Fonds Wederopbloei moeten nog even wachten. De deadline voor het indienen van initiatieven in de eerste ronde is verschoven naar 1 oktober. "Begin september opent de ideeënbus en worden de exacte spelregels bekendgemaakt", zegt beleidsadviseur Gjalt Gjaltema.

Het Fonds Wederopbloei is in het leven geroepen om Enschede na corona een rooskleurige toekomst in te katapulteren. Initiatieven die kans willen maken op geld uit het fonds moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden: ze moeten het welzijn en geluk van inwoners verhogen, werk creëren en lokale productie en een gezonde leefomgeving bevorderen. Voor individuen ligt maximaal 25.000 euro per plan klaar, voor verenigingen of bedrijven is dat 50.000 euro. In totaal is er zes ton beschikbaar.

Uitstel

In de oorspronkelijke planning konden ideeën tot uiterlijk 1 augustus worden ingediend om mee te doen aan de beginnende ronde. Inwoners, verenigingen of bedrijven in Enschede hebben nu dus twee maanden langer de tijd.

Terras Moeke liggend
Lees ook
Horecaondernemers in binnenstad Enschede krijgen 100.000 euro voor grote terrassen

“We weten dat er al mensen klaar zitten”, antwoordt Gjaltema op de vraag of er al zicht is op plannen in de startblokken. “Drie of vier hebben al geïnformeerd. Ook is er een aantal initiatieven dat naast een cultuursubsidie greep en nu een beroep gaat doen op het wederopbloeifonds.”

Jury

De gemeenteraad ging eind juni al akkoord met de subsidieverordening. “We zijn nu hard aan het werk om de spelregels op een rij te zetten." Een negenkoppige stadsjury zal over de ingediende plannen oordelen en de subsidiegelden verdelen. De jury, bestaand uit Enschedeërs gekozen door het college van B&W, is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.