Enschede

Geen geld: bestuur speeltuinen Enschede stopt er mee

De Stichting Enschedese Speeltuinen (SES) gaat zichzelf ontbinden, nu de gemeente weigert met 40.000 euro de helpende hand toe te steken.

424898 ses
De Stichting Enschedese Speeltuinen (SES) is van plan zichzelf na de komende Viva-vakantieweek op te heffen. Het bestuur van de SES komt tot dat besluit na het niet toekennen door de gemeente Enschede van een bijdrage van 40.000 euro. Onder de koepelorganisatie vallen achttien speeltuinen in Enschede.

Een motie in de gemeenteraad van Enschede waarin om de 40 mille werd gevraagd, haalde het dinsdagavond niet tijdens de behandeling van de zomernota. De SES verkeert al geruime tijd in financieel zwaar weer omdat de gemeente Enschede al vier jaar de zogeheten instandhoudingssubsidie niet indexeert ten on opzichte van de prijsstijgingen. âDaardoor hebben we al die jaren geen sluitende begroting en moeten we al vier jaar onze reserves aansprekenâ, zegt SES-voorzitter Gerrit Dijkhuizen.

Bodem van de spaarpot in zicht

De bodem van de spaarpot is daardoor in zicht gekomen. Van een bedrag van circa 100.000 euro is nog slechts 20.000 euro over. Dijkhuizen: âWe zijn nog niet zo lang gewaarschuwd door onze accountant. Als we op deze weg zouden doorgaan, zijn we over een jaar failliet. We zien ons daardoor genoodzaakt onszelf te ontbinden. We willen het weinige geld dat we nog in kas hebben, besteden om de acht mensen die we op deeltijdbasis in dienst hebben netjes te kunnen begeleiden.â

Dijkhuizen was maandag nog hoopvol gestemd over de uitkomst van de SES-motie. Het liep echter anders. Opvallend was dat ook de PvdA, met uitzondering van Rienke Bijlstra, tegen de motie stemde. De PvdA is de partij van Dijkhuizen, die lange tijd voor de sociaaldemocraten in de gemeenteraad zat. âOok dat aspect doet pijn. Dat zal ik niet ontkennen.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.