Enschede

Horecaondernemers in binnenstad Enschede krijgen 100.000 euro voor grote terrassen

Enschedese horecaondernemers krijgen een steuntje in de rug. De provincie Overijssel en de gemeente Enschede dragen 100.000 euro bij aan de uitbreiding van de terrassen op en rond de Oude Markt.

Terras Moeke liggend
© Enschede Promotie

De bijdrage wordt verdeeld onder de leden van de Vereniging Horeca Stad Enschede en komt voort uit een subsidieaanvraag bij de pilot 'spontane binnenstad'. Dit potje is bedoeld voor initiatieven die de binnenstad opfleuren. De VHSE gebruikt de subsidie voor het verruimen en gezelliger maken van de terrassen met hekjes, versieringen, planten, prikkabels (verlichting) en windschermen.

Meer terras in de binnenstad

Voor de horecaondernemers is de bijdrage een steun in de rug om het herstel van de coronacrisis te bespoedigen. De cafés en restaurants zijn vorig jaar en dit jaar langdurig noodgedwongen gesloten geweest. Door de horeca meer ruimte te geven bij het opzetten van de terrassen, kan met oog op de afstandsregels meer mensen een plek worden geboden.

Niet alleen op de Oude markt is geïnvesteerd in de extra terrassen, ook in de Walstraat, de Stadsgravenstraat, de Noorderhagen, de Klokkenplas, kruispunt de Graaff, het Wilminkplein en het Stationsplein zijn de terrassen uitgebreid.

Veel positieve reacties

Voorwaarde voor de financiering van de provincie en de gemeente is dat de initiatiefnemers zelf ook een ton investeren. De zogenoemde XL-terrassen zorgden vorig jaar voor veel positieve reacties bij binnenstadbezoekers, concludeert VHSE-bestuurslid Robin Hollander in een persbericht. 'Ook dit jaar heeft de horeca deze extra ruimte nog hard nodig, maar de financiële buffer om het allemaal mooi aan te kleden is ondertussen wel verdwenen.'


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.