Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Zomerkamp in Enschede: €˜Dit mag van mij de hele vakantie doorgaan €™

425237 922875

Het eerste zomerkamp in Enschede voor scholieren die zelden op vakantie kunnen, beleefde de afgelopen week de eerste editie. Het is een primeur die naar meer smaakt.

Tot voor kort waren de meiden nog vreemden voor elkaar. Maar na deze week heb ik het gevoel dat we elkaar al járen kennen , zegt Gizem (14) over haar prille maar nu al hechte vriendschap met Naomi (14) en Malia (13).

De drie meisjes zijn deze ochtend in de Performance Factory onderweg naar de Theatermakerij. Naar de workshop van Karine Roldaan, die 27 tieners de beginselen van het toneelspelen gaat bijbrengen. Het uitstapje is onderdeel van het eerste Lyceo Zomerkamp in Enschede. Het is een week vol activiteiten voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs voor wie op vakantie gaan om allerlei redenen geen vanzelfsprekendheid is. Die de indrukken van een reis naar een ver en vreemd land moeten missen en voor wie aan die zes weken vrij vaak geen einde lijkt te komen.

UitvalsbasisLyceo, aanbieder van steunonderwijs die met de zomerkampen al langer actief is in Rotterdam en Den Haag, werkt bij de organisatie samen met de gemeente en lokale bedrijven. Uitvalsbasis in Enschede was de laatste dagen Het Stedelijk Lyceum Kottenpark. Daar, aan de Lyceumlaan, meldden de scholieren zich de afgelopen week steeds s ochtends rond negen uur. De eerste editie is in de smaak gevallen. Ik zou willen dat dit niet de hele week, maar de hele vakantie duurt , zegt een opgetogen Gizem, leerlinge van De Stedelijke Mavo. We doen alleen maar leuke dingen en de leiding is top. En zij , wijst Gizem naar Lieke van Vemden van Lyceo, is onze beste vriendin. Kijk, dat is mooi om te horen, daar doen we het voor , zegt de Lyceo-leidster.

Te veelWat waren die leuke en leerzame activiteiten waarmee de bijna dertig scholieren de afgelopen week hebben gevuld? Het is te veel om op te noemen. De inhoud van het zomerkamp varieert van een excursie naar het dronecentum op de Technology Base tot het maken van arretjescake en van een bezoek aan de Risk Factory van de brandweer tot een stadiontour in de Grolsch Veste.

En we hebben in het stadhuis iets met democratie gedaan , zegt Malia (13), eveneens leerlingen van De Stedelijke Mavo, over het spel Democracity. Naomi (14) van het Bonhoeffer College (locatie Wethouder Beversstraat): Je richt dan met blokken een stad in en moet dan allerlei keuzes maken. De burgemeester kwam ook nog even langs, heel leuk.

Het is duidelijk: het eerste zomerkamp smaakt naar meer.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.