Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente oefent twee keer achter gesloten deuren tegen PEC Zwolle: winst en gelijkspel

FC Twente heeft vrijdagmiddag twee oefenwedstrijden van een uur gespeeld tegen PEC Zwolle. De eerste wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van proefspeler Denilho Cleonise. De tweede wedstrijd, waarin veel spelers uit de FC Twente/ Heracles Academie meededen, eindigde in 0-0.

De oefenwedstrijden waren het slot van de trainingsweek die FC Twente afgelopen week in De Lutte belegde. Om de speelminuten van de spelers in de voorbereiding gestaag op te bouwen, werden er vrijdagmiddag eigenlijk twee wedstrijden gespeeld. Twee keer zestig minuten met twee verschillende elftallen.

Twee gezichten

De eerste wedstrijd was er één met twee verschillende gezichten. In de eerste helft was PEC Zwolle de bovenliggende partij, al kwamen de bezoekers niet tot grote kansen. Na een korte rust, was het tweede half uur voor FC Twente. Bijna meteen na de aftrap was het raak. Proefspeler Denilho Cleonise tikte de rebound binnen uit een schot van Giovanni Troupée na een voorzet van Gijs Smal. Vlak voor tijd kreeg Queensy Menig een grote kans op de 2-0, maar zijn schot ging over.

OEFENWEDSTRIJD FC TWENTE PEC ZWOLLE 6 FC TWENTE
© FC Twente media

Buitenspel

In het tweede uur kwam FC Twente met een elftal aan de aftrap, aangevuld met spelers uit de FC Twente/ Hercales Academie. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel, al werd er wel twee keer gescoord. Jahnoah Markelo en Dario Dumic zagen allebei een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Opstellingen

1e wedstrijd: De Lange, Troupee (56' Hilgers), Propper, Oosterwolde, Smal, Roemeratoe, Zerrouki, Ilic, Menig, Roossien en Cleonise.

2e wedstrijd: Jansink, Bruns, Dumic, Hilgers (40' Olde Keizer), Olde Keizer (31' Da Silva), Staring, Dyulgerov (40' Scheperman), Wehmeyer (40' T. de Lange), Van Leeuwen, Marhoum (31' Scholten), Markelo.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.