Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

MST in Enschede slecht bereikbaar, bezoekers rijden zich massaal vast

426259 888541 8

Ziekenhuis MST in de Enschedese binnenstad was niet eerder zo slecht bereikbaar als in de laatste weken. Vanwege de vele wegopbrekingen en omleidingen schatten bezoekers hun reistijd soms verkeerd in. Regelmatig komt een patiënt te laat bij de dokter.

Een woordvoerder van MST bevestigt dat de overlast stevig is. Je zou het misschien niet verwachten, maar volgens de dames van de receptie zijn met name de Enschedeërs niet op tijd. Die kennen de stad en letten daarom niet goed op bij de omleidingsborden. Ze rijden zich massaal vast in de Ripperdastraat.

Het ziekenhuis gebruikt allerlei kanalen om de bezoekers te informeren. Onder meer via de website en infofolders klinkt de waarschuwing: Iedereen die MST bezoekt, ondervindt last. Uw reistijd is vaak langer . Bij elke afspraakbevestiging die de deur uitgaat, zit volgens een woordvoerder een flyer met tekst en uitleg over de wegwerkzaamheden.

Thoraxcentrum
Desondanks gaat het regelmatig mis. Soms al buiten de gemeentegrenzen. De Weerseloseweg en Vliegveldstraat vanuit noordelijke richting liggen eruit, net als binnen de bebouwde kom delen van de Oldenzaalsestraat, Raiffeisenstraat, Hengelosestraat en Deurningerstraat. Een oude man uit Wierden liet zich door zijn zwager uit Enschede naar het ziekenhuis brengen. Mijn familie bood dat aan, omdat ik de weg in Enschede niet goed ken. Ik was er zelf nooit uitgekomen.

De Wierdenaar heeft de komende periode meerdere afspraken in het Thoraxcentrum, waar hem een operatie te wachten staat. Het Thoraxcentrum is voor alle Twentenaren. Maar deze regionale voorziening staat op een bijna onbereikbare locatie.

Uitdaging
Ook voor de chauffeurs van Ambulance Oost die patiënten afleveren bij MST is het een uitdaging, zegt Johan Keijzer. De manager ambulancezorg van Ambulance Oost vertelt dat zijn collega s de aanrijtijden continu monitoren. Ze houden elkaar op de hoogte van de veranderingen op de routes.

Ambulance, brandweer en politie maken gebruik van hetzelfde navigatiesysteem. Dat is altijd actueel , zegt Keijzer. Ambulance Oost wist vooraf wat er stond te gebeuren. Elke opbreking of drempel is er een te veel voor ons, maar we snappen dat het een keer moet gebeuren. We mochten vooraf meekijken en hebben ons akkoord gegeven. Er zijn genoeg alternatieven om met patiënten bij MST te komen.

Wegwerkzaamheden
De wegwerkzaamheden bij de Kop van de Boulevard duren nog zeker een jaar. Al die tijd blijven volgens de gemeente alle ingangen van de parkeergarage bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de bushalte aan de Haaksbergerstraat. Wel gaat over enige tijd de rotonde eruit die nu alleen vanaf de Haaksbergerstraat nog bereikbaar is. Verkeer rijdt dan via het Koningsplein naar MST.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.