Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Boze buizerd valt hardloper aan in buurt van Lonnekermeer

426306 789919

Hardloper Arjen Hoogervorst gaat voortaan op pad met hoofdbescherming. Vrijdagmorgen werd hij aangevallen door een buizerd, toen hij aan het trainen was bij bij het Lonnekermeer, tussen Hengelo en Enschede.

Drie flinke krassen op zijn hoofd en met nog een beetje de schrik in de benen. Hengeloër Arjen Hoogervorst is er goed van af gekomen maar wil hardlopers wel waarschuwen: let op als je door het gebied rond het Lonnekermeer wandelt of hardloopt. Het terrein is vorig jaar flink onder handen genomen waardoor grote stukken open land zijn ontstaan. Daar zijn buizerds dol op. Ze hebben nu nog nesten en zetten de aanval in als je in de buurt komt.

Harde klap
Hoogervorst trainde vrijdagmorgen rond 8.00 uur in het bewuste gebied toen hij plotseling een harde knal voelde op zijn achterhoofd. Ik keek om, greep met mijn vingers naar mijn hoofd en zag meteen bloed op mijn handen. Hij vluchtte door achteruit rennend een bosje in te vluchten. Hoogervorst twijfelde nog even: de 15 kilometer afmaken of naar huis. Ben toch maar even naar huis gegaan om de wonden schoon te maken en te ontsmetten. Daarna heeft hij de resterende kilometers afgewerkt.

Petje
Het was niet de eerste keer dat de fanatieke hardloper werd aangevallen door een buizerd, het kwam hem eerder bij de Vliegveldweg. Hoogervorst neemt voor de volgende training maatregelen: hij draagt een petje met achterop een paar ogen ingetekend. Daar houden ze niet van.

1Twente sprak met Arjen Hoogervorst, beluister het interview hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.