Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Meerderheid Hengeloërs voor centraal Oud & Nieuw-feest in binnenstad

Hengelicht tjeerd derkink
In 2020 was tijdens de jaarwisseling het Hengelicht te zien. Een meerderheid van de inwoners, zo'n 58 procent ziet graag een drone-lichtshow, blijkt uit onderzoek van het Hengelo Panel
Beeld: Tjeerd Derkink

Een meerderheid van de Hengeloërs ziet een centraal Oud & Nieuw-feest in de binnenstad wel zitten. Uit onderzoek van het Hengelo Panel blijkt dat 61 procent daarvan voorstander is. Mocht er een dergelijk feest georganiseerd worden, dan geeft 65 procent aan dat deze voor 24:00 moet beginnen zodat gezamenlijk afgeteld kan worden naar het nieuwe jaar.

Een centrale vuurwerkshow is in de binnenstad van Hengelo niet mogelijk in verband met de veiligheid. Zo'n 51 procent geeft aan dat dit mogelijk wel een belemmering is om het feest te bezoeken, maar een lasershow (45%) of een drone-lichtshow (58%) worden als populaire alternatieven genoemd.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Hengeloërs een voorkeur hebben voor bandjes door de hele binnenstad (76%) en/of een bekende artiest of band op het evenementenplein (47%). Voor 77 procent hoeft er geen leeftijdsgrens te zitten aan een centraal feest in de binnenstad. Zo'n feest moet voor jong en oud zijn.

Aan het onderzoek hebben 949 Hengeloërs meegedaan. De uitkomsten worden gebruikt om te bepalen hoe een evenement er met Oud & Nieuw in de toekomst uit kan zien in de binnenstad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.