Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Wethouder Diepemaat werkt aan een bruisender Enschede

426920 jeroen en teun 1

Tubantia en 1Twente maken deze zomer samen de serie Hoe gaat het nu? Het college van B&W van Enschede is inmiddels een jaar onderweg. Wij vragen de vijf wethouders en de burgemeester: Hoe gaat het nu? Deze week: wethouder Jeroen Diepemaat. Hij ziet Enschede onder zijn ogen veranderen. Het wordt veel bruisender.

Een stad die mikt op 170.000 inwoners - aan Jeroen Diepemaat zal het niet liggen. Op mijn manier lever ik een bijdrage aan de groei van Enschede , zegt de wethouder over de gezinsuitbreiding die er in huize Diepemaat aan zit te komen. Na de geboorte van Wout vorig jaar, krijgen we binnenkort een dochter. Mooi toch?

Hij is nu een jaar wethouder en zegt ondanks de volle agenda voldoende tijd over te houden voor het gezin. Dat gaat heel behoorlijk, gelukkig wel. Diepemaat vult zijn werkzame dagen met ontwikkelingen die de stad dezer dagen een ware gedaanteverwisseling doen ondergaan. Is het niet op het Wilminkplein, waar de komst van de bibliotheek voor meer reuring moet zorgen, dan is het wel in de vorm van de woningbouw die overal plaatsheeft.

Werk in uitvoering Kijk, hier gaat het allemaal ingrijpend veranderen , zegt hij aan de Deurningerstraat net buiten het centrum in de buurt van de voormalige Melkhal en de Aldi, die nu nog is geopend maar binnenkort plaatsmaakt voor nieuwe woningen. Dit wordt een bruisende, nieuwe wijk, met een mooie mix aan activiteiten. Daarbij bewaren we het cultureel erfgoed met de Melkhal en gaat het er met de nieuwbouw op de plek van de Aldi en met de Lasonderdriehoek heel anders en mooier uitzien.

Niet veel verder, voorbij de kruising Boddenkampsingel is de energietransitie zichtbaar. Hier liggen op de dag dat we door de stad wandelen, zo n twee weken geleden, de buizen voor het beoogde warmtenet op de weg van de afgesloten Deurningerstraat. Dit moet allemaal worden gekoppeld aan het net van Twence. Zodat we uiteindelijk als stad van het gas af kunnen.

Het is een veelomvattende operatie die nogal wat voeten in aarde heeft. De kosten en de vraag of het allemaal betaalbaar is voor onze inwoners - dat blijft natuurlijk een belangrijk punt. Wat dat betreft blijven we er vanuit gaan dat de rijksoverheid een keer met geld over de burg komt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: still uit video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.