Hengelo

Erik en Wilma scoren op YouTube met Camper TV

Mocht je komende zomer op reis gaan door Europa met de camper, dan bestaat zomaar de kans dat je Wilma (62) en Erik (65) uit Borne tegenkomt. Misschien ken je ze ook van Camper TV. Dit YouTube-kanaal begon Erik zo’n drie jaar geleden om het thuisfront op de hoogte te houden van hun belevenissen.

Inkijkje

Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een kanaal met meer dan 11.000 abonnees en veel vaste kijkers. "Een uit de hand gelopen hobby? Ja, dat zou je wel kunnen zeggen,” zegt Erik. “Toen ik begon, vond ik vijftig kijkers al veel. Dat het er drie jaar later elfduizend zijn, dat is écht bizar.”

Op het kanaal van Erik en Wilma is van alles te zien, van reisverslagen en video’s met tips voor camperaars tot toeristische tips. “We geven eigenlijk een inkijkje in ons gewone leven,” zegt Wilma. Erik voegt toe: “We worden weleens vergeleken met een programma ‘We zijn er bijna,’ echte slow-tv dat eigenlijk helemaal nergens over gaat.”

icon_main_quote_red_glyph

"Toen ik begon, vond ik vijftig kijkers al veel. Dat het er drie jaar later elfduizend zijn dat is écht bizar.”

Erik Veltkamp

"Bekende Nederlanders"

Ondanks het succes van hun kanaal blijven Erik en Wilma met beiden benen op de grond. Wilma: “Vanaf het begin af aan doen we de dingen die we zelf interessant vinden. We vragen andere mensen of ze iets willen vertellen op ons kanaal. De kijkers vinden dat ook leuk.”

In het camperwereldje kennen veel mensen het echtpaar inmiddels. Erik: “Ja, we komen heel veel mensen tegen die ons kennen en voelen we ons net bekende Nederlanders. We worden overal herkend.”

Wilma wijst op een moment dat ze langs de weg een tussenstop maakten. Erik was bezig met uitklappen van de stoelen en werd aangesproken. “Hee, jij bent van Camper TV.” Dan sta je dus zomaar een half uur met mensen op een parkeerplaats te praten, die je volgen, dat is gewoon heel erg leuk.”

icon_main_quote_red_glyph

"Vanaf het begin af aan doen we de dingen die we zelf interessant vinden."

Wilma Veltkamp

Campervirus

Mensen die kijken naar Camper TV zijn voornamelijk 50-plussers die zelf een camper hebben en besmet zijn met het campervirus. “We gaan straks weer overwinteren in Spanje en laten zien hoe we Eerste Kerstdag in korte broek vieren,” zegt Erik. “De meeste campers staan dan in de stalling en mensen vinden het prachtig om naar ons te kijken. Het zijn ook mensen die geen camper hebben, maar het leuk vinden om virtueel met ons op reis te gaan.”

Wie het campervirus wil ervaren, kan het beste zelf eens met een camper op reis gaan en de vrijheid ervaren, is het advies van het echtpaar. “Je hebt iedere dag andere buren als je wilt. Als je ’s morgens je gordijntje opendoet, dan heb je een prachtig uitzicht. Dat is het virus,” zegt Wilma. "Het zit ook in het zien van andere dingen. Je doet ideeën op, kunt doen en laten wat je zelf wil. Je praat met mensen waar je normaal nooit mee zou praten."

Erik wilma camper tv
© Erik en Wilma Veltkamp scoren met Camper TV

Voorbeeldfunctie

Erik en Wilma merken aan de reacties van kijkers dat ze ook een voorbeeldfunctie hebben. “Toen wij twee jaar geleden gingen overwinteren, was het voor ons allemaal nieuw. Wij lieten zien wat allemaal nieuw voor ons was. Voor de kijker was dat ook nieuw, want er zijn best veel kijkers die niet durven te reizen naar een ver land, omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten. Als wij laten zien hoe het werkt, dan durven andere mensen dat ook," aldus Wilma.

icon_main_info_white_glyph

Camper TV

Het Youtube-kanaal van Wilma en Erik is te vinden via: youtube.com/campertv
Website: CamperTV.eu


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.