Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Beperkt barbecueën door brandgevaar op Het Rutbeek

427100 bbq

In verband met brandgevaar door de extreme droogte in de natuur, zijn op Het Rutbeek bij Enschede maatregelen getroffen om het barbecueën veiliger te maken.

Vorig jaar werd nog een algeheel barbecueverbod ingesteld voor Het Rutbeek. Dat is deze zomer niet het geval omdat handhaving veel werk betekent, laat parkmanager Dénicq Scholten weten. Wel mogen barbecues op de twee officiële barbecuezones alleen nog worden neergezet op de betonnen platen die daar liggen.

Kurkdroog
De natuur is nu echt kurkdroog, met alle risico s van dien. Deze week hebben we nog een aantal brandjes moeten blussen. Mensen gooiden hete kolen in de bosjes of stonden te barbecueën onder de bomen en bosschages.

Het besluit om barbecues niet meer toe te staan in de buurt van bomen en struiken en op gras, is volgens Scholten genomen in overleg met de Veiligheidsregio Twente en de afdeling Handhaving van de gemeente Enschede. De maatregel geldt zolang natuurbrandrisico fase 2 van kracht is. Bij de betonnen platen is een opvangbak geplaatst waar hete kolen in kunnen worden gedeponeerd.

1Twente sprak met parkmanager Dénicq Scholten, beluister het interview hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.