Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Kerstcircus keert terug in Enschede

427270 781517

Na een pauze van een jaar komt er waarschijnlijk toch weer een kerstcircus in Enschede, in het Volkspark. Evenementen-organisator René Duursma wil met een nieuwe aanpak het Kerstcircus Enschede op de kaart zetten.

Op 10 augustus gaat de website de lucht in. Dan begint meteen ook de kaartverkoop. Zakenman René Duursma uit het Noordhollandse Hippolytushoef ziet brood in een kerstcircus in Twente, maar dan wel met meer sfeer en beleving, ook buiten de voorstellingen om.

IJsbaan
Zijn plannen behelzen naast een kerstcircus ook een ijsbaan in het stadspark. Daar is het dit jaar nog te vroeg voor, maar we zijn er al wel over in gesprek.

Het Volkspark was lang de locatie van het Internationale Circusfestival. Dat week later uit naar Go Planet. Vorig jaar trok de laatste directie de stekker er uit vanwege hoge kosten en tegenvallende bezoekersaantallen. Daarmee kwam een einde aan 22 jaar kerstcircusfestival, het geesteskind van ondernemer Bram van der Weide uit Wierden.

Vernieuwend
Waarom denkt Duursma dat het hem in Enschede gaat lukken terwijl het doek viel voor het Circusfestival? Onze aanpak van het Kerstcircus Haarlem is succesvol gebleken. Circus moet verrassend en vernieuwend zijn. Aan de verblijfsduur moet hard gewerkt worden, in de trant van fun en food. Om die reden hadden we een kinderboerderij opgebouwd, dat trok buiten de voorstellingen om veel mensen. En met foodtrucks creëer je ook een ander sfeertje.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.