Sport
Voetbal
FC Twente
Video

FC Twente zegt oefenwedstrijd tegen Cambuur af vanwege blessures en corona

De oefenwedstrijd van FC Twente zaterdag tegen Cambuur gaat niet door. De club uit Enschede heeft te veel blessuregevallen in de selectie en nu is er ook nog een speler positief getest op corona.

Troupee Rots HSC Franklin Veldhuis
Dinsdagavond speelde FC Twente wel een oefenwedstrijd. In Haaksbergen tegen HSC'21 werd het 0-2. © Franklin Veldhuis

Jesse Bosch, Kik Pierie en Wout Brama kampen in ieder geval met blessures. Die laatste twee misten ook de oefenwedstrijden tegen Sparta Enschede en HSC'21, terwijl Jesse Bosch juist tegen Sparta een blessure opliep.

Tewerkstellinsgvergunning

Daarnaast raakte aankoop Jody Lukoki maandag zwaar geblesseerd op de training; zijn seizoen lijkt er al op te zitten voordat het goed en wel begonnen is. Ook Vaclav Cerny en Julio Pleguezuelo zijn nog altijd herstellende van zware blessures. Luka Ilic en aankoop Manfred Ugalde wachten nog op hun tewerkstellinsgvergunning.

Dinsdagavond bij de oefenwedstrijd tegen HSC'21 had Ron Jans ook al te maken met een smalle selectie. Na afloop van dat duel gaf hij aan dat het de wijze waarop ze spelers willen brengen deze voorbereiding beïnvloedt. "Dat is echt harstikke vervelend. In deze fase wil je iedereen eigenlijk 45 minuten laten spelen. Tegen Sparta Enschede hebben we al drie jongens 90 minuten laten spelen. Sommige spelers doen nu meer dan we eigenlijk zouden willen."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.