Binnenstad Hengelo

Bewaakte fietsenstalling Kloosterhof vanaf nu ook open tijdens koopavonden

De bewaakte fietsenstalling Kloosterhof is vanaf vrijdag 9 juli ook ’s avonds geopend. De openingstijden worden gelijkgetrokken met de openingstijden van de winkels. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt fietsen dan tot half 10 bewaakt. Voorheen was dit alleen op donderdagavond.

Bicycles 3902288 1280
De fietsenstalling Kloosterhof is geopend van een half uur voor het openen tot een half uur na het sluiten van de winkels. © Pixabay

Speciaal voor horecabezoekers

De verruiming van het bewaakt fietsparkeren werd als aanbeveling genoemd in het rapport bereikbare binnenstad. De fietsenstalling Kloosterhof is geopend van een half uur voor het openen tot een half uur na het sluiten van de winkels. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is de stalling geopend tot half 10, speciaal voor de horecabezoekers in de vroege avond.

icon_main_info_white_glyph

Bereikbare binnenstad

Het verruimen van het bewaakt fietsparkeren is één van de aanbevelingen vanuit het rapport Bereikbare binnenstad. Een goede bereikbaarheid maakt de Hengelose binnenstad vitaler en aantrekkelijker. Het volledige plan bereikbare binnenstad is te vinden op www.hengelo.nu/bereikbarebinnenstad.

Contactloos inchecken

Binnenkort ontvangt de ‘fietsparkeerder’ bij het fietsparkeren ook een zogeheten ‘fiets-tag’. Fietsen worden via een QR-code op deze (gratis) sleutelhanger gescand bij binnenkomst en vertrek. Daarmee is het papieren briefje dus verleden tijd. Deze tag is vaker te gebruiken. “Daarnaast komen we er door het scannen van de QR-code achter wat drukke dagen en drukke momenten zijn. Daaruit kunnen we afleiden of er voldoende gebruik wordt gemaakt van de ruimere openingstijden, of de openingstijden juist gekozen zijn of dat een andere wijziging wenselijk is”, aldus een gemeentewoordvoerder.

Marktdagen

Bezoekers van de stad kunnen hun fiets ook bewaakt parkeren tijdens marktdagen in fietsenstalling De Beurs. Deze fietsenstalling is speciaal op marktdagen geopend en sluit ook aan op de marktijden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.