Hengelo
Video

Groenwerker Henri heeft engeltje op z'n schouder tijdens werk in Kasbah

De gasexplosie aan de Bazaar in de Kasbah in Groot Driene is zeer waarschijnlijk veroorzaakt doordat iemand benzine in het riool heeft geloosd. Toen vanmorgen rond half 10 een medewerker van een groenbedrijf bij een rioolput onkruid aan het wegbranden was, ging het mis. De man kon zich ternauwernood uit de voeten maken. Er zijn geen gewonden gevallen, wel moesten zo'n twintig woningen geëvacueerd worden.

Bewoners terug naar huis

De explosie heeft een groot gat in het straatwerk onder de woningen aan de Bazaar veroorzaakt. De brandweer van Hengelo heeft assistentie uit Enschede opgeroepen en Enexis heeft gas en licht enige tijd afgesloten.

Woningen zijn op schade geïnspecteerd en de brandweer heeft metingen gedaan om te zien of het inderdaad benzine is geweest dat de explosie heeft veroorzaakt. Iets na twaalven is de brandweer weer vertrokken. Op Twitter laat de brandweer dan weten: 'De situatie in Hengelo is onder controle. Bewoners kunnen terug naar hun woningen. Wij dragen het incident over aan gemeente Hengelo en Welbions'.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.