Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Politie geeft busje vrij in Enschede, maar vergeet het drugsafval eruit te halen

429639 politie jas NIEUW2 129

Een busje met drugsafval dat drie maanden geleden in beslag was genomen, is deze week teruggegeven door de politie met al het afval er nog in. Toen de argeloze Schinnenaar die het huurbusje had opgehaald dat meldde, werd hij ook nog bijna gearresteerd. Dat schrijft De Limburger.

Je gaat ervan uit dat het goed is als de politie een in beslag genomen busje weer vrijgeeft , zegt Robert Steijvers van A&B Verhuur uit Heerlen. Maar het was wel duidelijk dat in de vaten die erin lagen geen water zat.

Het busje van zijn verhuurbedrijf werd op 6 mei door de politie bij het Twentse Borne aan de kant gezet. De auto was verhuurd aan een vrouw, maar werd bestuurd door een man aan wie het voertuig weer was uitgeleend. Steijvers: We doen altijd een dubbelcheck: paspoort of ID én rijbewijs. Maar je staat machteloos als iemand de huurauto uitleent.

Ramen open
Afgelopen maandag kon het voertuig worden opgehaald in Enschede, nadat het door politie en justitie was vrijgegeven. Steijvers stuurde een vriend uit Schinnen op pad om het busje op te halen. Die merkte dat er een penetrante lucht in de auto hing en zag dat er twee grote en enkele kleine vaten in lagen. Na overleg met Steijvers werd besloten er toch, met de ramen wijd open, mee terug te rijden naar Heerlen. Een tocht van enkele uren met naar later bleek lekkend drugsafval als vracht.

Omdat Steijvers na aankomst van zijn vriend in Heerlen merkte dat de stof in de vaten voor een brandend gevoel zorgde, belde hij 112. Toen de politie kwam, geloofden de agenten het verhaal van de vriend niet en wilden ze hem arresteren. Met een telefoontje naar de politie Oost-Nederland kon de zaak worden opgehelderd en bleef een aanhouding uit. De brandweer haalde vervolgens het afval op.

Laconiek
Dat de politie een fout heeft gemaakt, vindt Steijvers niet zo erg. Maar wel dat ze er zo laconiek mee omgaan. Geen telefoontje, geen excuses. Als ik met het bedrijf in de fout ga, krijg ik meteen een boete of een inval. Mijn vriend werkt in de beveiliging, die had zijn baan wel kunnen kwijtraken.

De Limburgse politie bevestigt het verhaal van Steijvers. Hoe het kon gebeuren dat het afval in het busje is blijven liggen, kon de politie Oost-Nederland vrijdag niet zeggen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.