Corona in Twente

Aantal besmettingen Aspen Valley loopt op: teller staat inmiddels op 165

Bij discotheek Aspen Valley in Enschede zijn zeker 165 jongeren besmet geraakt met het coronavirus vorige week zaterdag, dat zegt de GGD Twente. Dat aantal loopt de komende dagen naar verwachting nog verder op.

Aspen valley

Woensdagavond meldde 1Twente/RTV Oost dat er sprake was van een coronabrandhaard in de Enschedese discotheek Aspen Valley. Eerder reageerde Tommy de Groot van de horecagelegenheid aangeslagen. "Dit is echt verschrikkelijk. We hebben er werkelijk alles aan gedaan om het allemaal goed te regelen en dan overkomt je dit."

Delta-variant?

GGD Twente meldde gisteren nog dat er rond de zestig besmettingen te linken zijn aan de uitgaansavond in Aspen Valley. Een dag later zijn er dus al vijftig besmettingen bijgekomen.

Het is niet bekend of het om de Delta-variant van het virus gaat, volgens de GGD heeft het RIVM zeker twee weken nodig om daar achter te komen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.