Corona in Twente

Buurtbussen in Enschede gaan na ruim een jaar weer 'coronaproof' rijden

De buurtbussen in Enschede keren na meer dan een jaar afwezigheid terug in de dienstregeling. Vanaf maandag 5 juli rijdt buurtbus 505 weer op het Hogeland en vanaf 23 augustus rijdt buurtbus 508 in Enschede-Zuid.

88129 Buurtbus Syntus 2
© Syntus

De buurtbus heeft zo lang aan de gestaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ondertussen zijn er enkele technische aanpassingen gedaan, waardoor de buurtbus nu 'coronaproof' is ingericht.

Ventilator en filter geplaatst

Er is een kuchscherm geplaatst bij de chauffeurscabine, waardoor de chauffeur afgeschermd is van de reizigers. Verder zijn een extra dakventilator voor luchtafvoer aangebracht en een filter dat vergelijkbaar is met het filter in ambulances en vliegtuigen.

Ook is er gewacht tot de coronasituatie verbeterde, omdat sommige vrijwillige chauffeurs in de risicodoelgroep vallen. Nu er steeds meer mensen zijn ingeënt en de coronamaatregelen verder versoepelen is het tijd om de weg weer op te gaan. In de bus hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden, maar wel is het dragen van een mondkapje verplicht.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.