Sport
Voetbal
FC Twente

Officieel: Robin Pröpper voor drie jaar naar 'rivaal' FC Twente

Het hing al even in de lucht, maar sinds donderdag is het officieel: Robin Pröpper speelt vanaf volgend seizoen voor FC Twente. De verdediger heeft voor drie jaar getekend.

Robin Pröpper Jans Streuer FC Twente
Pröpper poseert met hoofdtrainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer © FC Twente

Op de clubsite reageert Pröpper op de overgang naar FC Twente: “Voor mij was nu het moment om bij een andere club een nieuwe stap te maken als voetballer. Bij FC Twente wil ik weer het beste uit mezelf halen en me op die manier blijven ontwikkelen.”

'Zeer ervaren'

Technisch directeur Jan Streuer is blij de nieuwe aanwinst nog geen week na de eerste training te kunnen verwelkomen. “We waren op zoek naar een centrale verdediger. Met de komst van Robin hebben we dit heel goed in kunnen vullen. Robin speelt al jaren op het hoogste niveau en is zeer ervaren. Daarmee kan hij onze relatief jonge ploeg helpen. Het is mooi dat Robin al vroeg in de voorbereiding aansluit. Hij zal er snel staan.”

Tekst gaat verder onder foto

Robin Pröpper contract FC Twente
© FC Twente

Gevoelig

De overgang van Pröpper ligt gevoelig, omdat hij de afgelopen seizoenen uitkwam voor buurman Heracles Almelo. Donderdagmiddag, toen de geluiden over een transfer naar FC Twente aanzwollen, lieten de Almelose supporters van zich horen.

In een Facebookbericht van Vak '74 wordt duidelijk dat ze zijn keuze voor de rivaal uit Enschede niet kunnen waarderen. "We wensen je in dit bijzondere geval veel. Veel wat we niet zouden wensen als je had gekozen voor een mooie club in het buitenland. We kijken nu uit naar het moment dat je weer huilend van het veld afstapt." Doelend op een moment tijdens Ajax-Heracles van het afgelopen seizoen, toen Pröpper huilend het veld verliet uit angst voor (opnieuw) een zware blessure.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.