Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Weekend in Enschede: braderie, oldtimers kijken en de natuur in

429970 oldtimer 1

Wat kun je doen in Enschede dit weekend? Nu de zomervakantie zo goed als voorbij is, trekt het aantal activiteiten in de stad weer aan. We hebben hierbij een aantal tips voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

Zomerspektakel
Bij Erve 't Wooldrik en in het Wooldrikspark wordt zondag het Zomerspektakel gehouden. Er is een braderie en een kleedjesmarkt voor de kinderen. Ook zijn er springkussens en kunnen bezoekers meedoen aan een huifkartocht. Het gratis Zomerspektakel is van 10.00 tot 16.00 uur. Het evenement wordt georganiseerd door de ACZO, activiteitencommissie voor Zuid-Oost Enschede.

VroegZat
Bij 't Bölke aan de Molenstraat is zaterdagavond een editie van VroegZat, een feest dat vroeg op de avond begint. Zodat je ook weer op tijd in bed ligt. Het feest is speciaal voor wie niet 's nachts wil stappen, maar gewoon eerder op de avond. VroegZat begint om 19.30 uur en duurt tot hooguit middernacht. Minimumleeftijd 18 jaar. Toegang is 11 euro.

OldtimersDe HAV, Historische Automobiel Vereniging Nederland, houdt dit weekend haar jaarlijkse bijeenkomst. Dit jaar in Enschede. Op de parkeerplaats van Van der Valk aan de Zuiderval kun je tientallen oldtimers bewonderen. Verder worden er enkele toertochten gemaakt door Twente en over de grens in Duitsland. Je kunt de oldtimers dus ook onderweg tegenkomen.
Miauw
De vijfde editie van Miauw is zaterdagavond bij Perron 22 aan het Stationsplein. Het feest is 'een ode aan de diversiteit', een feest voor 'jongens tot en met meisjes die vallen op jongens tot en met meisjes'. Het maakt de organisatie niet uit welk dekseltje op jouw potje past, bij Miauw is iedereen welkom, als je maar lief bent. Tickets aan de deur zijn 13 euro.

Natuur inZin om buiten te zijn en je handen uit de mouwen te steken? Natuurwerkgroep EnHOe uit Enschede heeft deze zaterdag de eerste werkzaterdag van het nieuwe seizoen. De leden gaan berkjes verwijderen in het Aamsveen om het oprukken van het bos tegen te gaan en de inheemse plant gagel te beschermen. Als je mee wilt doen, dien je zaterdag om 08.50 uur op de kruising Hölterhofweg/Glanerbeekweg te staan.

Sjachermarkt
Op het Van Heekplein is zondag van 12.00 tot 17.00 uur een Sjachermarkt. Je vindt er antiek, brocante, curiosa, boeken, speelgoed en nog veel meer. De markt is voor de particulier, handelaren en de detailhandelaar die zijn restvoorraad wil verkopen.

PlatenbeursVoor liefhebbers van vinyl en cd's is er zaterdag de 'Kleine Enschedese platenbeurs'. De laatste van dit seizoen. Vanaf 11.00 uur kun je terecht op het plein bij Stoet, naast de bibliotheek. Er staan diverse handelaren met oude cd's en lp's.

RadaRad
Bij Tetem in Roombeek kun je zaterdag fietsen in het RadaRad van Reinier Kranendonk. Je fietst jezelf dan over de kop. Voor de tentoonstelling Lost Energy bouwde Kranendonk deze nieuwe installatie voor de doe-kermis Karnieland. De attractie is zaterdag te gebruiken van 12.00 tot 14.00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.