Hengelo

Appartementen, werkplekken en hotel in voormalige Hofstede MTS

De voormalige Hofstede MTS wordt grondig gerenoveerd en verbouwd. Er komen vijftig goedkope huurappartementen, studio’s en veertig appartementen in het duurdere segment. Er wordt een hotel gebouwd met tachtig kamers en er komen werkplekken. Grote delen van het karakteristieke gebouw, waaronder de hele voorgevel met gymzaal aan het Industrieplein, blijven staan. Er komt ook nieuwbouw naast het gebouw én bovenop het pand.


Impressie hofstede mts project
Eenvoudige impressie van hoe de voormalige Hofstede MTS eruit gaat zien na de renovatie en verbouwing. Geheel links op de foto Metropool, rechts Siemens. © VincentSpikker

"Met deze plannen wordt gehoor gegeven aan de wens van velen om de voormalige MTS te behouden," zegt Mariska ten Heuw, wethouder Hart van Zuid. Bij eerdere plannen werd nog uitgegaan van sloop van grote delen van het pand. Dat leidde in het verleden al tot protest, bij onder meer een aantal lokale partijen.

"We willen dit stadsdeel met respect voor het verleden ontwikkelen als stedelijk en levendig gebied, waar mensen goed kunnen wonen, werken en leren, met voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten," aldus de wethouder.

icon_main_quote_red_glyph

"We willen dit stadsdeel met respect voor het verleden ontwikkelen als stedelijk en levendig gebied."

Wethouder Mariska ten Heuw

Vernieuwend totaalconcept

VincentSpikker, ontwikkelaar van het bouwproject, is enthousiast. "Het is een prachtlocatie. Dicht bij het station, in het hart van de stad en aan het Industrieplein: de smaakmaker voor de rest van Hart van Zuid." De ontwikkelaar benadrukt dat het gaat om een vernieuwend totaalconcept. "Dit is niet de plek voor een traditioneel kantoorpand. Juist de combinatie van werken met wonen en overnachten maakt dat er dynamiek ontstaat en dat de functies elkaar aanvullen en versterken. Met deze ontwikkeling komen we tegemoet aan wensen van de huidige én toekomstige generaties."

WTC Twente

Door de bouwplannen zal WTC Twente op zoek moeten naar een ander onderkomen. De organisatie huurt sinds 1 juli 2016 een gedeelte van de voormalige MTS locatie van de gemeente Hengelo. Volgens een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hengelo en WTC Twente moet de organisatie een kantoorlocatie in Hart van Zuid betrekken. Een mogelijk gevonden alternatief is één van de drie Heren van Twente, een kantorencomplex aan het spoor naast het Prins Bernardplantsoen.

Conceptnota

De gemeente heeft een conceptnota gepubliceerd met uitgangspunten voor het businessdistrict Hart van Zuid. De conceptnota ligt zes weken ter inzage. Vervolgens is het aan de gemeenteraad om een besluit te nemen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.