Hengelo
Video

Als je niet alleen kunt fietsen, maar wel meters wilt maken

Als je niet meer alleen kunt fietsen, maar nog wel graag de frisse buitenlucht opsnuift en meters wilt maken, kun je vanaf nu voor een prikkie een duofiets huren bij Wijkracht Hengelo. Zorginstellingen hebben al wel dergelijke fietsen voor eigen gebruik, maar vorige week werd de eerste, voor iedereen te besturen duofiets van Hengelo in gebruik genomen.

Van Wakeren

Dit gebeurde in het bijzijn van zorgwethouder Bas van Wakeren en René Pigge en Jeannette Lodeweges van Lokaal Fonds Hengelo. Dit fonds heeft een bedrag geschonken om de aanschaf mogelijk te maken. Na de overhandiging aan een vrijwilliger en een cliënt stapte het tweetal op de fiets voor een eerste rit door het centrum van Hengelo.

icon_main_info_white_glyph

Duofiets

De duofiets is een veilige en comfortabele manier om samen te fietsen. Op de fiets kunnen twee mensen naast elkaar genieten van de omgeving, terwijl één persoon de fiets met trapondersteuning bestuurt. Zo kunnen mensen met een verminderde conditie of beperking er ook fietsend op uit.

Donatie

Wijkracht heeft deze fiets kunnen aanschaffen dankzij een donatie van Lokaal Fonds Hengelo. Dit fonds heeft als doel om instellingen met een algemeen maatschappelijk belang te faciliteren om dat belang nog beter na te streven. “Wij vinden het erg belangrijk dat iedere inwoner van Hengelo mee kan doen”, aldus René Pigge van Lokaal Fonds Hengelo. “Een duofiets is een mooie manier om inwoners die mindervalide zijn de mogelijkheid te geven om er toch op uit gaan.”

icon_main_info_white_glyph

Hoe te huur?

Alle inwoners van Hengelo kunnen de duofiets huren. Dit kan mét begeleiding van een vrijwilliger van Wijkracht, maar ook met eigen begeleiding. Inwoners die geïnteresseerd zijn kunnen op werkdagen, tussen 9.00 en 11.00 uur, contact opnemen met de Hulpdienst van Wijkracht via 088 945 57 30. Wijkracht vraagt voor het huren van de fiets een bijdrage van 5 euro per keer.

Tweede fiets?

De fiets werd in gebruik genomen door Marcel ('liever geen achternaam noemen'), samen met een vrijwilliger van Wijkracht. Na afloop liet Marcel weten: “Ik heb zo’n gezellige ochtend gehad. Op de duofiets kun je heerlijk kletsen, terwijl je toch bezig bent. Als klap op de vuurpijl ben ik voor het eerst sinds 20 jaar weer eens een ijsje gaan eten bij Van der Poel. Alleen zou ik dat niet durven.” Marcel is slechtziend en vindt het spannend om dit soort dingen alleen te doen.

Mocht de duofiets een succes blijken en een tweede fiets gewenst zijn, dan wil Lokaal Fonds Hengelo graag weer een bijdrage verlenen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.