Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese €˜verkeershufter €™ moet de cel in voor mishandeling

431495 rechtbank almelo 28

Enschedeër Roelof H. moet vier weken de cel in voor bedreiging en beledigen van een gezin bij een verkeersruzie. Het Openbaar Ministerie wilde H. een langdurige taakstraf opleggen, maar volgens de politierechter is de tijd van pappen en nathouden voor de al vaker bestrafte H. nu voorbij.

Een gezellige middag bij het evenement Kunst in het Volkspark draaide voor een Enschedese familie op 9 juni van dit jaar uit op een nachtmerrie. Fietsend op de Sleutelweg, kwam plaatsgenoot H. in zijn zwarte Audi Cabrio aanscheuren op een plek waar hij helemaal niet hoorde te rijden. Toen de dochter van het gezin hem met handgebaren maande om rustig aan te doen, gaf H. gas. Daarop stak de dochter haar middelvinger op naar H. Die zette de auto stil, stapte uit en liep op de geschrokken groep fietsers af. H. spuugde de jonge vrouw in het gezicht en toen de vader wilde ingrijpen, kreeg deze een fikse duw van H., die de man ook nog een paar klappen gaf.

Vandoor
H. wilde er vandoor gaan in zijn auto, maar daar probeerden de fietsers een stokje voor te steken. Bij H. s poging poging om te vluchten werd de moeder geraakt door de auto. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam, troffen agenten een hevig ontdaan gezin aan met twee gewonden, dat opgevangen werd door getuigen. H. stond 25 meter verderop bij zijn auto. Hij werd kort daarop aangehouden.

Irritatie
Maandag schitterde H. door afwezigheid in de rechtbank. Tot irritatie van de rechter. Want H. is geen onbekende voor justitie. Meerdere veroordelingen prijken er op zijn strafblad en een aantal daarvan is voor geweld. Zijn verklaring dat hij eerst is aangevallen door de vader van het meisje, is voor mij onbetrouwbaar , zei officier van justitie Hoekstra. Hij is gewoon een verkeershufter op het moment dat het niet gaat zoals hij wil. Hij wil dat H. een werkstraf van 120 uur krijgt en een voorwaardelijke celstraf van 2 weken en een proeftijd van 3 jaar als stok achter de deur.

De politierechter deed er een schepje bovenop. Meneer gaat tekeer als een aso en weigert hier verantwoording af te komen leggen voor zijn gedrag. Dan past een taakstraf niet meer. Van mij mag hij 4 weken gaan zitten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.