Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Onderzoekers Universiteit Twente hengelen miljoenen binnen

431601 UTONDERZOEK

Twee UT-onderzoekers krijgen een belangrijke financiële injectie voor hun onderzoek. David Fernandez Rivas en Monica Morales-Masis ontvangen elk anderhalf miljoen euro van de Europese onderzoeksorganisatie ERC.

De uit Cuba afkomstige Rivas ontwikkelt, onder de projectnaam Bubble Gun, een draagbaar en naaldloos injectieapparaat voor medicijnen, vaccinaties en coatings. Het moeilijkste punt is nog het apparaat nauwkeurig en efficiënt genoeg te maken. Rivas en zijn team hebben op dat gebied onlangs een belangrijke stap gezet.

Zonnecellen
Morales-Masis heeft een Costa Ricaanse achtergrond en zoekt methoden om nieuwe duurzame hybride materialen te ontdekken, die geschikt zijn voor onder andere efficiënte zonnecellen en LED s. Het huidige standaardmateriaal bevat lood en is op de lange termijn niet stabiel genoeg. Eerder deze zomer ontving ze ook al een forse bijdrage voor haar onderzoek, toen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Veelbelovend
Beide onderzoekers zijn verbonden aan het MESA+ instituut van de UT . De European Research Council (ERC) reikt elk jaar Starting Grants uit aan veelbelovende wetenschappers uit verschillende landen. Met de twee nieuwe toekenningen staat het totaal aantal persoonlijk ERC-subsidies voor UT-onderzoekers op 42, sinds de introductie er van in 2007.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.