Hengelo
112

Politie doet inval bij illegale gokkers in Hengelo

De politie heeft twee weken geleden, naar nu bekend is geworden, een inval gedaan bij een bedrijfspand in de Hengelose wijk Groot-Driene, omdat er illegaal gegokt werd. Er werden meerdere gokkasten in beslag genomen.

Gokkast pixabay
De politie trof een aantal gokkasten aan. © Pixabay

Gokkasten in beslag genomen

De inval vond plaats in de nacht van donderdag 10 juni op vrijdag 11 juni. De politie had al eerder het vermoeden dat er in het bedrijfspand illegaal gegokt werd. In samenspraak met de gemeente Hengelo heeft de politie daarom de inval gedaan. De dienders troffen twintig mensen en een aantal gokkasten aan. De fruitmachines zijn in beslag genomen. Er zijn op dat moment geen aanhoudingen verricht.

Verslaving

Volgens de wet is het organiseren van kansspelen zonder vergunning niet toegestaan. Door het gokken te reguleren wil de overheid gokkers beschermen tegen een mogelijke verslaving en witwaspraktijken voorkomen. Dit geldt niet alleen voor gokkasten, maar ook voor loterijen en andere kansspelen. Zelfs bingo's moeten gemeld worden bij de gemeente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.