Enschede

Hardlopers nemen zondag de singels in Enschede over

Alweer voor de 22ste maal is het Enschedese Volkspark zondag de start/finish-locatie van de Singelloop.

431987 singellooooop
WIE:
Enkele duizenden lopers. Hardlopers, al zullen veel recreanten hun eigen definitie van 'hard' hebben. Voor de categorie wedstrijdlopers telt er maar één ding: een zo scherp mogelijke tijd klokken, liefst sneller dan een vorige maal.

WAT:
De Menzis Singelloop Enschede. Voor de wedstrijdlopers een race over 8 kilometer. Met ook dit jaar weer aan de start Kim Ruell. De Belg won de afgelopen jaren de Singelloop tweemaal op rij en geldt ook nu weer als de favoriet voor de eindzege. Vorig jaar liep hij in zijn eentje, ver voor de achtervolgers.

Toch voelde Ruell zich allerminst eenzaam. "Langs het parcours was de ambiance geweldig, met al die mensen op straat. Ik ken dat in België eigenlijk alleen van grote wedstrijden als de 20 kilometer door Brussel. Het was daardoor extra leuk om hier te lopen", glunderde hij na afloop.

WAAR:
In Enschede dus, waar de start en finish in het Volkspark zijn. Vanuit daar snellen de lopers over de binnenkant van de singels, een rondje met de klok mee. Te beginnen met de Tubantiasingel, om uiteindelijk via de Volksparksingel het 'groene hart' weer in te duiken voor de laatste verlossende meters.

WANNEER:
Zondagmiddag. Het loopfestijn begint om 12.15 uur met de kidsrun, waarna om 13.45 uur het startschot klinkt voor de dubbele mijl. Het hoofdnummer, de Singelloop, begint om 14.30 uur. De finish is zo'n 25 minuten later.

EN VERDER:
Titelverdediger Ruell moet het opnemen tegen Koen Vossers, de nummer twee van 2017. Verder zijn onder meer van de partij Achterhoeker Gert-Jan Wassink en Fabian ten Kate. Bij de vrouwen wordt het deelnemersveld aangevoerd door Lisanne Meuleman.

De thuisloopster, die vorig jaar als tweede vrouw over de streep kwam, krijgt te maken met een opmerkelijke tegenstandster: olympisch triatlete Rachel Klamer uit Beuningen. Ook de Enschedese Lesley Smit behoort tot de snellere loopsters.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.