Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Rugbyclub Enschede wil snel duidelijkheid over verhuizing: 'Het dak lekt, ze stellen al zes jaar uit'

Rugbyvereniging ERC'69 verkeert in grote onduidelijkheid, omdat een beslissing over een verhuizing steeds vooruit wordt geschoven. Het huidige clubgebouw verkeert daardoor in steeds slechtere staat.

CDA-raadslid Mart van Lagen heeft het college van B en W om opheldering gevraagd. Hij wil weten wat de gemeente voor de rugbyvereniging kan betekenen, nu er voor de zomer geen duidelijkheid komt over een verhuizing.

Sportcluster Diekman-Oost

ERC'69 is een van de acht sportverenigingen die de intentieverklaring heeft ondertekend om zich samen op sportpark Diekman-Oost in een cluster te vestigen. Om dit alles mogelijk te maken wil het college een bedrag van 1,2 miljoen euro beschikbaar stellen. Immers, oude kantinegebouwen moeten worden gesloopt en er zal geïnvesteerd moeten worden in huisvesting op de nieuwe locatie.

Mart van Lagen krijgt de indruk dat er 'telkens weer iets wordt veranderd' in de potentiële invulling van het terrein, waardoor er nog steeds geen concreet voorstel bij de gemeenteraad ligt. Hierdoor komt de beoogde realisatiedatum (start seizoen 2022/2023) mogelijk in gedrang.

Het dak lekt

Over een verhuizing van rugbyclub ERC'69 wordt al jaren gesproken. De gemeente wil de huidige accommodatie, het Wethouder Horstmanpark, het liefst vrijspelen. Dat betekent dat behalve american footballclub Enschede Broncos ook voetbalclubs SVV'91 en TVV'96 op zoeken moeten naar een nieuwe plek.

"Ze zitten al vijf jaar in een proces om van A naar B te gaan", vertelt CDA-raadslid Van Lagen. Dat heeft gevolgen voor de huidige locatie. "Het dak lekt. We vragen het college dus: geef op korte termijn duidelijkheid over een locatie of stuur wat goede dakdekkers langs."

Al jaren sprake van uitstel

Voorzitter Stefan Knap van ERC'69 bevestigt dat hij snel duidelijkheid wil over een verhuizing en de tijdsspanne. "We zijn al vijf of zes jaar met de gemeente in gesprek over een verhuizing. De vereniging staat daardoor stil", zegt Knap. "Je investeert niet meer, dus ben je geen visitekaartje. Zeker niet voor ouders van kinderen die lid willen worden."

Als voorbeeld noemt Knap het lekke dak. "Het is richting leden niet te verantwoorden om een paar duizend euro te investeren in een reparatie, terwijl je een half jaar later misschien bekend maakt dat je gaat verhuizen. Dus ga je pleisters plakken." Maar dat gebeurt nu dus al meerdere jaren. "We zouden al geholpen zijn als de reparatie voor ons geregeld wordt, we kunnen er immers zelf niets aan doen dat de verhuizing nog niet rond is."

Wethouder Niels van den Berg van de gemeente Enschede Foto RTV Oost
Lees ook
Verhuizing Enschedese sportverenigingen 'grote stap', maar er liggen nog flinke uitdagingen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.