Glanerbrug

Eigenaar telefoonwinkel zoekt dief thuis op: 'Schijtziek dat mensen niet van spullen af kunnen blijven'

Telefoonwinkel GSM Huys in Glanerbrug loofde een beloning van 1000 euro uit voor de gouden tip, na de diefstal van een telefoon. Op Facebook heeft eigenaar Nick Schäffer een video van het gebeuren gedeeld en kreeg direct een naam en adres. Hij besloot zelf langs te gaan.

Op de video is te zien hoe een vrouw de medewerker afleidt, de telefoon van de balie pakt en er vandoor gaat. Het gestolen toestel heeft een waarde van 1299 euro. De medewerker, die er nog maar net werkte, was na de diefstal aangeslagen volgens de winkeleigenaar: “Amper een maand in dienst en hij voelt zich nu al ontzettend klote!”

Thuis opgezocht

Schäffer kreeg na zijn bericht op het online platform al snel de naam en het adres van de winkeldief. Hij zocht de vrouw thuis op: “De politie wilde helemaal niet op komen dagen. Hoe kansloos is dat?” Volgens Schäffer wilden de agenten niet komen omdat ze geen tijd hadden. De telefoon heeft hij nog niet terug en de 1299 euro is ook nog altijd niet betaald. De 1000 euro heeft hij daarom ook nog niet aan de tipgever overhandigd. "Het bedoelde resultaat is er nog niet."

De beloning was zo hoog omdat de eigenaar van de telefoonwinkel naar eigen zeggen 'schijtziek' wordt van mensen die niet van zijn spullen af kunnen blijven.

Eerdere inbraken

Hij wacht nu af wat er verder gaat gebeuren. De politie is dinsdag wel langs geweest in de winkel om een aangifte op te nemen, maar Schäffer vraag zich af wat hij daar van kan verwachten. "De afgelopen jaren hebben we vijf behoorlijke inbraken gehad en nog nooit een resultaat of een bericht gehad van de politie. Behalve een briefje: 'wegens gebrek aan bewijs sluiten wij het dossier en een fijne middag.' En nu hebben ze een naam en adres en doen ze niets. De rechtsstaat in Nederland functioneert niet en diefstal wordt kennelijk niet bestraft."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.