Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Olympisch triatlete Klamer wint Singelloop met nieuw parcoursrecord

432259 Klamer

De Singelloop in Enschede is zondagmiddag gewonnen door Rachel Klamer. De olympisch triatlete uit Beuningen finishte als eerste vrouw in een tijd van 26 minuten en 38 seconden.

Met haar eindtijd was Rachel Klamer 9 seconden sneller dan het parcoursrecord, dat sinds 2016 op naam van Tabitha Gichia (Kenia) stond. Klamer was na afloop dik tevreden. Ik liep echt lekker. Zeker de eerste vijf tot zes kilometer heb ik alleen maar glimlachend hardgelopen. Het was mijn eerste Singelloop, maar ik heb echt genoten. Het is een mooi parcours, er staat super veel publiek, het is absoluut een hele leuke wedstrijd. Ik heb een stuk alleen gelopen, maar kon daarna aansluiten bij een paar mannen, waar ik vervolgens langsheen kon. In de laatste kilometer besefte ik mij dat ik het parcoursrecord zou kunnen pakken. Dat was het moment waarop ik er vol voor ben gegaan. En het is gelukt.

Achter Klamer eindigde de Enschedese Lisanne Gevelaar van LAAC Twente als tweede in 28.10. De derde loopster op het podium was Lesley Smit, ook LAAC Twente, die over de 8 kilometer een tijd nodig had van 28 minuten en 21 seconden.

Wassink

Bij de mannen ging de zege naar Achterhoeker Gert-Jan Wassink. Hij bleef de Belg Kim Ruell, die de afgelopen twee jaar de Singelloop op zijn naam schreef, voor. Wassink klokte een winnende tijd van 24.28. Ruell deed er 32 seconden langer over. Derde werd Fabian ten Kate, zoon van voormalig toploper Marti ten Kate. Junior kwam binnen na 25 minuten en 20 seconden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.