Enschede

Explosie in centrum Enschede, buurtbewoners geschokt: ‘Het knalde echt keihard’

De binnenstad van Enschede is vannacht opgeschrikt door een explosie. Meerdere woningen en winkels hebben schade. De straat lag bezaaid met glas. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

De explosie gebeurde rond 03.00 uur op de hoek van de Zuiderhagen met de Op de Wal. “Het knalde echt keihard”, zegt één van de direct aanwonenden. “Toen werd er bij ons op de binnenplaats geschreeuwd, mensen zochten naar wat er gebeurd was. Mijn buurvrouw is gaan kijken en zag dat het glas uit meerdere woningen was geknald en de straat vol lag met glas.”

IMG 20210619 105316vf3
Twente Milieu is ingezet om de ravage op te ruimen. © News United / Dennis Bakker

'Drie weken geleden ook al'

Wat er precies ontplofte en wie daarvoor verantwoordelijk is, is nog niet duidelijk. Volgens buurtbewoners zijn er drie weken geleden ook al ruiten vernield bij de Arabische bakkerij Tarboosh Sweets. Dat is vlak bij de explosie, maar er is geen verband bekend tussen beide gebeurtenissen.

De straat is na de explosie direct afgezet door de politie, die de hele ochtend onderzoek heeft gedaan. De komende uren zijn agenten nog bezig met buurtonderzoek. Mensen die iets gezien of gehoord worden verzocht zich te melden bij de politie.

IMG 20210619 111835
Onderzoek naar een explosie in het centrum van Enschede. © News United / Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.