OmArm Enschede

Stop Armoede 053 krijgt door media-aandacht flink wat nieuwe sponsoren erbij

Sociale media zijn zo slecht nog niet. Het voorbeeld: Evelien van Hattum van Stop Armoede 053. Door een video die 1Twente over haar initiatief maakte en op Facebook deelde, sloten binnen twee dagen een flink aantal nieuwe mensen zich aan bij het initiatief van Evelien.

1Twente maakte afgelopen zaterdag een reportage over het initiatief van Evelien. Haar actie helpt mensen die in armoede leven met kleding, speelgoed of voedsel. Wie goederen overheeft, mag ze op de facebookgroep zetten waarop het team van Stop Armoede 053 de giften verloot.

De video heeft zo veel publiciteit opgeleverd dat Evelien en haar team de afgelopen twee dagen druk bezig waren met het verwerken van de nieuwelingen. "We hebben op dit moment 47 nieuwe leden in de groep", zegt Evelien. "Daarvan zijn twaalf die al hebben gesponsord."

Energie

Haar energie om dit werk te doen, haalt Evelien uit haar eigen verleden. Opgegroeid in Pathmos, weet ze wat armoede betekent. Het ‘Pathmoskind' geeft zelf aan kracht uit haar kinderjaren te putten. Juist die kracht wil ze delen met mensen en families die het niet zo breed hebben.

“Wij houden op 16 december bijvoorbeeld een kerstavond voor minima-gezinnen bij Fellini's", licht Evelien toe. Twee bedrijven sponsoren cadeautjes voor de kinderen en het personeel van Fellini's werkt die avond vrijwillig. En ja... de glimlach van de kinderen op die avond geeft me gewoon ontzettend veel kracht."

icon_main_info_white_glyph

Kerstmiddag bij Fellini's

Op 16 december organiseert het Enschedese restaurant Felini samen met Stop Armoede 053 "een uniek kerstfeest voor ame kinderen uit Enschede". Meer informatie over vind je via de facebookpagina van Fellini.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.