OmArm Enschede
1Twente

Dit ga je zien in De Boodschap

In de portrettenserie De Boodschap van 1Twente vertellen Enschedeërs hun persoonlijke verhaal over een leven in armoede. Ze hebben in armoede geleefd of het is nog steeds hun dagelijkse realiteit. Hoe ziet zo’n leven eruit? Hoe is het zo ver gekomen? En als je praktisch geen geld meer hebt voor een boodschap uit de winkel, welke boodschap houdt je dan nog op de been?

Aflevering 1: Ronald van Dorland

In de eerste aflevering, de boodschap van Ronald van Dorland (56). Hij belandde eind 2014 in een crisis toen zijn bijstandsuitkering werd stopgezet. Daarbij moest hij de gekregen uitkeringen vanaf 2011 terugbetalen inclusief een forse boete, omdat hij niet zou hebben voldaan aan de inlichtingenplicht. Die vordering en boete werden later weer ingetrokken.

Door het stopzetten van zijn uitkering had hij 6,5 maand geen inkomen en ontstond een flinke schuld. Inmiddels zit hij in de schuldsanering en zet hij zich vrijwillig in voor de minima in Enschede.

icon_main_info_white_glyph

De Boodschap

De Boodschap is zaterdag te zien op deze site en dinsdagavond na het nieuws van 18:00, ieder uur op het tv-kanaal van 1Twente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.