OmArm Enschede

De Boodschap van... Merel

Als Merel Géron op 18-jarige leeftijd in Enschede gaat samenwonen met haar vriendin, weet ze nog een tijd de schijn hoog te houden dat het goed met haar gaat. Ze houdt zichzelf en anderen voor de gek: ze is nog steeds verslaafd. Haar afhankelijkheid van drugs zorgt dat ze steeds verder in schulden belandt. Ze moet het doen met 30 euro per maand.

In deze aflevering, de boodschap van Merel Géron (26). Na een moeilijke jeugd raakt ze vanaf haar veertiende verslaafd aan speed, wiet en tripmiddelen. Goed met geld omgaan leerde ze nooit.

Inmiddels is ze door hulpverlening al een hele tijd clean en zit ze in de schuldsanering. Bij Tactus Verslavingszorg was ze eerst cliënt en daarna vrijwilliger. Merel heeft daar nu een betaalde baan. Ze leidt een zelfhulpgroep voor drugsverslaafde jongeren. De Enschedese is ook nog eens actief als basketbaltrainer bij BV Amical, waar ze zelf ook veel steun vond in de tijd die achter haar ligt.

icon_main_info_white_glyph

Over De Boodschap

In de portrettenserie De Boodschap van 1Twente Extra vertellen Enschedeërs hun persoonlijke verhaal over leven in armoede. Ze hebben in armoede geleefd of het is nog steeds dagelijkse realiteit. Hoe ziet zo’n leven eruit? Hoe kwam het zover? En als je praktisch geen geld meer hebt voor een boodschap uit de winkel, wat houdt je dan nog op de been?


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.