Enschede

Enschede pakt scooteroverlast aan: 80 bestuurders op de bon

De politie heeft donderdagavond tachtig bekeuringen uitgedeeld in het centrum van Enschede. Deze werden uitgeschreven voor het fietsen of rijden met een snor- of bromfiets in een voetgangersgebied.

433856 541235
De winkeliers in het centrum van Enschede klagen al lange tijd over overlastgevende jeugdgroepen. Daardoor besloot de politie om extra controles uit te voeren aan de Haverstraatpassage, Kalanderstraat en Raadhuisstraat. Deze plaatsen zijn aangewezen voetgangersgebieden op de momenten dat de winkels geopend zijn.

In samenwerking met de Handhavers van de gemeente Enschede en het Verkeershandhavingsteam hebben agenten in totaal tachtig bekeuringen uitgedeeld. Twee bekeuringen werden uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid van een scooter. Ook werd er 1 WOK-status (Wacht Op Keuring) toegewezen.

Ongelukken
De actie van donderdagavond volgt op de aanhoudende irritatie en discussie over overlast door rijdende scooters en elektrische bezorgfietsen in de binnenstad van Enschede. Vorige week veroorzaakten scooterrijders twee ongelukken met letsel in de stad. Die incidenten leidden afgelopen maandag in de gemeenteraad tot de toezegging van burgemeester Onno van Veldhuizen dat er een parkeerverbod voor scooters in de binnenstad zal worden ingevoerd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Reinier van Willigen
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.