Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VVD Enschede wil scooteroverlast keihard aanpakken: €˜1000 euro boete €™

433864 scooters

Het bestrijden van de scooteroverlast in Enschede vraagt om meer dan een parkeerverbod, meent VVD er René Kreeft. Hij wil aso-gedrag veel strenger aanpakken; door handhaving en boetes tot mogelijk 1000 euro.

Om de overlast door scooters en snelle elektrische (bezorg)fietsen tegen te gaan moeten opsporingsambtenaren (boa s) en politiemensen overtreders die vaak met hoge snelheden over het stadserf rijden indringend aanspreken op hun gedrag. Ook moeten veel hogere bekeuringen worden uitgeschreven.

Tik met lange lat Dat zegt VVD-fractievoorzitter Kreeft naar aanleiding van het beoogde parkeerverbod voor scooters in de binnenstad van Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen kondigde dat afgelopen maandag aan in de gemeenteraad naar aanleiding van recente ongelukken met scooters in het centrum van zijn stad. Kreeft noemt het parkeerverbod een goede eerste stap . Maar de overlast wordt veroorzaakt door rijdende voertuigen. Dat vraagt er om dat we als gemeente prioriteit maken van de handhaving door weerbare boa s en agenten, die desnoods een tik we met de lange lat moeten kunnen uitdelen.

Hogere boeteOok oppert Kreeft een fikse verhoging van de boetes voor overtredingen door scooterrijders en bestuurders van snelle elektrische fietsen. Volgens mij heeft de gemeente die bevoegdheid, dus waarom zou je die boete niet van 200 naar 1000 euro opvoeren. Dat schrikt echt af.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.