Corona in Twente

Hengelo verlengt de coronahulpregeling voor woonlasten

De gemeente Hengelo gaat de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten, ook wel de TONK-regeling genoemd, verlengen. Werknemers, werkzoekenden en ondernemers kunnen voor hun woonlasten aankloppen bij de gemeente. De regeling is verlengd tot 1 oktober. Ook is het maximumbedrag verhoogd van 250 euro naar 500 euro per maand.

92346 geld
Door corona getroffen werknemers, werkzoekenden en ondernemers kunnen voor hun woonlasten aankloppen bij de gemeente. © Pixabay

TONK

De TONK is bedoeld voor Hengeloërs die als gevolg van de coronamaatregelen minder inkomen hebben. Denk hierbij aan mensen die bijvoorbeeld in de cultuur- en evenementensector werken. Zij kunnen mogelijk hun woonlasten tijdelijk niet betalen. De TONK-regeling is voor huishoudens die geen recht hebben op andere financiële regelingen. Het gaat hierbij om mensen met een hypotheek of mensen die huren in de vrije sector.

Voorwaarden

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er 76 Hengeloërs die een aanvraag hebben ingediend. Daarvan zijn er 42 toegekend en 34 afgewezen. Voor toekenning stelt het college een aantal voorwaarden. Zo mag een echtpaar niet meer dan 12.590 euro hebben en een alleenstaande niet meer dan 6.295 euro. Het gaat daarbij om contant geld, geld op een rekening, aandelen en cryptomunten.

Maximumbedrag wordt verhoogd

Over de periode vanaf 1 januari tot 1 oktober 2021 kunnen mensen een bijdrage krijgen. De regeling wordt hiermee met drie maanden verlengd. Ook wordt het maximumbedrag verhoogd van 250 euro naar 500 euro per maand. Volgens het college heeft dit te maken met het feit dat er van de TONK niet veel gebruik wordt gemaakt; er is dus nog geld in de gemeentelijke kas.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.