Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Massale steun voor slachtoffer bekladde woning in Enschede

434289 grafitti

Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft dinsdagmiddag een gesprek met Daniëlle de Vries. De woning van de voorzitter van wijkraad De Bothoven werd afgelopen weekend door onbekenden beklad met schuttingtaal. De burgemeester, met veiligheid in zijn portefeuille, nam het initiatief tot het gesprek.

De reactie van de burgemeester was er een van de ongeveer driehonderd die ze tot gistermiddag via Facebook en telefoon ontving. Reacties van de lokale politiek - ze is actief voor Democratisch Platform - en de wijkraad tot aan de wijkbeheerder van corporatie Domijn, die gistermorgen meteen op de stoep stond. Domijn zal de kwetsende taal op het huis verwijderen.

Ook stadsdeelmanager Centrum, Marianne de Vries, belde. Evenals de net met pensioen gegane voormalige wijkagent van De Bothoven, Bennie Visschedijk. Ze kennen elkaar al jaren en hadden samen een YouTube-kanaal over wetenswaardigheden uit de wijk. Hij belde vanaf Ibiza omdat hij heel bezorgd was.

De vele reacties hebben haar goed gedaan, ook al heeft ze maandag niet echt goed geslapen. Ik was vanmorgen om half vier al wakker en ben er maar uitgegaan.

Groot was de schrik geweest toen ze zondagmorgen ontdekte dat op de voordeur, enkele ramen en muren van haar huis in Transburg met zwarte verf platte verwensingen waren gespoten. Wie dat hebben gedaan? In De Bothoven zijn daar vermoedens over.

Volgens een aantal wijkbewoners maakt een groepje van vijf à zes huurders in Transburg het leven zuur van bepaalde andere mensen in dit deel van De Bothoven. Het zou gaan om persoonlijke antipathieën die inmiddels zijn ontaard in pesterijen en zelfs intimidatie. Domijn zou van de problemen op de hoogte zijn. De corporatie kon maandagmiddag nog geen reactie geven.

De Vries wil niet ingaan op de beweringen vanuit de wijk. Ze wil evenmin bevestigen dat zij een van de personen is op wie het vermeende groepje het kennelijk gemunt heeft.

Wijkagent Michel Peterinck, die in het weekeinde via de app contact heeft gehad met haar, geeft aan dat de recherche wellicht onderzoek zal doen naar de gang van zaken. Dat moet een gesprek met haar uitwijzen. Die ontmoeting zal eveneens dinsdag plaatsvinden.

Daniëlle de Vries is vastbesloten zich niet te laten verjagen. Ze laat haar woning wel extra beveiligen. Er komen in elk geval camera s.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Daniëlle de Vries
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.