Hengelo

Sportclubs brengen thuisblijvers in beweging in binnenstad

Onder de titel ‘Op vakantie in Hengelo’ laten lokale sportverenigingen van 10 juli tot en met 20 augustus zien wat ze in huis hebben. Iedereen die wil, kan vrijblijvend meedoen. Het event is een initiatief van Tijs Jagers van het platform Hengelo Helemaal Stil?, Wijkracht en de gemeente Hengelo.

Tweede editie

Het is de tweede editie van Op vakantie in Hengelo. "Vorig jaar rond deze periode zaten veel mensen thuis, omdat vanwege corona veel gesloten was en activiteiten niet doorgingen", zegt Tijs Jagers. "Daarop wilden we mensen toch iets bieden als afleiding, maar ook om in beweging te komen."

Of je nu geïnteresseerd bent in rugby, honkbal, dansen, gymnastiek of fitness, het zomerprogramma is bedoeld voor jong en oud en biedt de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de verschillende Hengelose verenigingen. Bij sommige deelnemers beviel dat vorig jaar zo goed, dat ze daarna lid zijn geworden van de betreffende club.

Breakdance bij HGV Hengelo

John-Eduard Verhuisdonk gaat voor sportvereniging HGV Hengelo breakdanceworkshops verzorgen in de binnenstad. Daar zijn niet alleen jongeren welkom, maar ook ouderen. "Ik heb weleens de vraag gehad of ik niet een workshop breakdance voor ouder en kind wil geven."

De trainer is erg enthousiast over het zomerprogramma en heeft er zin in. Hij doet zelf mee om zijn kennis en grote passie over te dragen aan anderen op straat: "Ik heb het zelf aangeleerd door de mensen om mij heen en tegenwoordig gebeurt dat ook via internet, maar vaak mis je dan toch nét dat ene om het goed te leren."

Zelf omschrijft hij breakdance als een ultieme vorm van lichaamsbeheersing. "Op muziek kun je lekker improviseren en blijven bewegen zolang je wilt."

icon_main_info_white_glyph

Programma

Meer weten? Het sportprogramma met de deelnemende verenigingen en het tijdschema verschijnt begin juli op de website Op vakantie in Hengelo. Sportverenigingen die willen meedoen, kunnen zich nog aanmelden bij de organisatie.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.