Enschede

Uitgebrande auto staat al negen dagen aan straat: 'zaak van eigenaar en verzekering'

Op social media vragen buurtbewoners zich af waarom er al negen dagen een uitgebrande auto aan de Waalstraat in Enschede staat.

Uitgebrande auto News United
Buurtbewoners ergeren zich aan een uitgebrande auto die al negen dagen aan de Waalstraat staat © Dennis Bakker/News United

De auto brandde op woensdag 2 juni uit. Aanvankelijk werd gedacht aan brandstichting, maar volgens de politie is er geen aanleiding voor verder onderzoek.

Verantwoordelijkheid eigenaar

Sindsdien staat de uitgebrande auto nog altijd ter hoogte van de Nierstraat, met twee banden op de stoep. Om de auto is een afzetlint gewikkeld en er ligt nog altijd glas op de grond. Volgens de politie is dat een zaak van de eigenaar of de verzekeringsmaatschappij.

"Ik ben benieuwd of de buurtbewoners die overlast ervaren hun buurman zelf hebben benaderd om te vragen wanneer de auto wordt verwijderd", aldus een politiewoordvoerder. "Een optie die daarna komt is de situatie te melden bij de gemeente. Zij kunnen handhaving vragen om de overlast te beoordelen en eventueel stappen te ondernemen."

De gemeente is om een reactie gevraagd, maar heeft die vrijdagmiddag nog niet kunnen geven.

UPDATE: De auto is inmiddels weggesleept.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.