Hengelo
Cultuur

Kijken naar Hengelo door de ogen van een vluchteling

Hoe kijken vluchtelingen naar Hengelo? Die vraag wordt vanaf zaterdag 12 juni beantwoord in de bieb aan de Beursstraat. Daar is de expositie 'Mijn eigen blik op Hengelo' te zien. Bewoners van de opvang in Hooghagen verbeelden hun blik op de stad vanuit hun eigen belevingswereld.

Gevlucht uit Turkije

De expositie maakt deel uit van het programma 'Kleurrijk' (zie kader). Een van de exposanten is de voor het Turkse regime gevluchte docent Engels Kamil Ergin. Er hangen drie foto's van hem op de expositie. Op eentje zie je zijn dochter door een tunnelbuis naar een licht toe lopen.

Hij licht het mooie beeld graag toe: "De vraag die de exposanten werd gesteld was: 'Wat betekent Hengelo voor jou?'. Daarop weet ík het antwoord wel ongeveer, maar wat weet mijn dochter? Voor haar is dit een overgangsperiode. Ze komt uit een duistere tijd en loopt nu richting het licht. Ik probeer hiermee Hengelo uit te leggen vanuit haar perspectief."

De expositie is tot eind augustus tijdens openingstijden van de bibliotheek te bekijken.

icon_main_info_white_glyph

Kleurrijk

Onder deze noemer vangt Bibliotheek Hengelo alles dat afwijkt van wat als doorsnee wordt beschouwd. Er is aandacht voor mensen met een andere culturele achtergrond, voor mensen met een afwijkende seksuele voorkeur, voor mensen die tot een minderheid behoren. Het programma moet mensen bijspijkeren over hoe zij kunnen bijdragen aan een veiligere en inclusievere samenleving. Met als motto: 'Doe je oogkleppen af en leer van elkaar!'


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.