Sport
Voetbal
FC Twente

Virgil Misidjan voor twee jaar naar FC Twente

FC Twente heeft zich versterkt met Virgil Misidjan. De aanvaller komt transfervrij over van PEC Zwolle waar hij het laatste half jaar speelde. Hij heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Virgil Misidjan FC Twente
Misidjan tekende donderdag voor twee seizoenen en poseert hier met trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer op het veld van De Grolsch Veste © FC Twente

“Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen en hoop op een mooie tijd bij FC Twente”, laat hij weten op de website van de club. Hij verheugt zich op het spelen van wedstrijden in een volle Grolsch Veste, met de sfeer van de supporters. "Na een gesprek met Jan Streuer en Ron Jans was mijn gevoel direct goed. Dat ik hier straks in volle De Grolsch Veste kan spelen, met de sfeer van de supporters, daar kan ik me echt op verheugen."

Ervaring in jonge selectie

Streuer is andersom ook verheugd met de aanwinst. “Het is mooi dat Virgil komend seizoen voor FC Twente gaat spelen.” We waren op zoek naar een creatieve aanvaller die scorend vermogen heeft en een assist kan geven. Zo’n type speler is Virgil, dat heeft hij afgelopen half jaar bij PEC Zwolle weer laten zien. Virgil kan in de aanval aan beide kanten spelen en heeft ook de nodige ervaring, dat kunnen we goed gebruiken in onze jonge selectie.”

icon_main_quote_red_glyph

“Dat ik hier straks in volle De Grolsch Veste kan spelen, met de sfeer van de supporters, daar kan ik me echt op verheugen"

Virgil Misidjan

Lijn doortrekken

Misidjan speelde het grootste deel van zijn carrière in het buitenland. Hij doorliep de jeugdopleiding van Willem II, waar hij uiteindelijk het eerste elftal haalde. Daarna vertrok hij naar het Bulgaarse Ludogorets waar hij vijf seizoenen speelde. Vervolgens tekende hij in Duitsland bij 1. FC Nürnberg waar hij in 2019 een kruisbandblessure opliep.

Halverwege het vorige seizoen liet hij zijn contract daar ontbinden, waarna hij transfervrij naar PEC Zwolle vertrok. Daar heeft hij het afgelopen half jaar weer kunnen spelen. "Na een moeilijke periode heb ik me afgelopen maanden bij Zwolle weer kunnen laten zien, die lijn wil ik bij FC Twente doortrekken,” zegt hij daarover.

Versterkingen

Met Misidjan heeft FC Twente de tweede, en eigenlijk de derde, versterking voor volgend seizoen binnen. Eerder al legde de club doelman Lars Unnerstall vast als opvolger van Joël Drommel. En kwam het met Ajax tot een akkoord over het opnieuw huren van Kik Pierie. De club wil ook graag door met Vaclav Cerny, die afgelopen seizoen al op huurbasis speelde in Enschede en momenteel herstellende is van een zware kruisblandblessure. Maar dan moet er wel overeenstemming bereikt worden met zijn huidige club FC Utrecht. Zelf liet Cerny deze week in een Instagram-post doorschemeren graag in Enschede te willen blijven. Hij bedankte de supporters van FC Twente voor hun steun tijdens zijn revalidatie: "Dat ga ik jullie teruggeven. See you soon."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.