Enschede

Voorzitter Rigtersbleek heeft dubbel gevoel bij verfactie zebrapad: 'Nee ik was het niet'

Uit het niets lag er vanochtend een zebrapad voor de ingang van voetbalvereniging Rigtersbleek. Voorzitter Sara Nijenhuis reageert dubbel op de verfactie. "Toen ik het vanochtend zag, dacht ik: wauw, daar is iemand heel druk geweest vannacht."

'Dit is een signaal'

Nijenhuis keurt de actie wel af. "Het kan natuurlijk niet, dit is gewoon vandalisme en dat keur ik te allen tijde af. Je bekladt of vernielt niet iets wat van een ander is en daar valt dit ook onder. Maar het is wel een signaal."

Een signaal dat de voetbalclub herkent. "Wij hebben in het verleden ook advies gevraagd en gesprekken gevoerd over mogelijke oplossingen voor de onveilige situatie. Er zijn voor zover ik weet nog nooit ongelukken gebeurd, maar dat is wat dat betreft een wonder."

Onveilige situaties


De G.J. van Heekstraat ligt vol met verkeersdrempels, maar toch rijden automobilisten er hard volgens de voorzitter. Dat zorgt voor onveilige situaties. Ze steekt daarbij ook hand in eigen boezem. "Ouders parkeren hun auto’s niet altijd even netjes langs die weg."

Overstekende kinderen kunnen daardoor maar zo op het laatste moment achter een geparkeerde auto tevoorschijn komen. Al helemaal als ze in hun enthousiasme naar de ijscobar tegenover de club hollen.

Ook Nijenhuis weet niet wie verantwoordelijk is voor de strepen op de weg. "Ik werd al plat geappt door mensen die vroegen of ikzelf in alle vroegte de roller ter hand had genomen, maar hen heb ik moeten teleurstellen: nee, ik was het niet."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.