Sport
Voetbal
FC Twente

Conceptprogramma Eredivisie bekend: FC Twente start tegen Fortuna

FC Twente start het nieuwe Eredivisieseizoen met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dat staat in het conceptprogramma Eredivisie dat de KNVB woensdag bekend heeft gemaakt. De eerste thuiswedstrijd is een week later, tegen landskampioen Ajax.

429809 grolsch veste 10
© Emiel Muijderman

Het nieuwe Eredivisieseizoen begint op vrijdag 13 augustus in Deventer waar promovendus Go Ahead Eagles het opneemt tegen Heerenveen. De laatste reguliere speelronde is op 15 mei. FC Twente sluit dan het seizoen af in De Kuip met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. De eerste Twentse derby is op 5 november in Enschede.

Publiek

Het lijkt erop dat er volgend seizoen weer publiek aanwezig kan zijn in de stadions. Het kabinet wil per 1 juli weer publiek toelaten bij grote evenementen, mits bezoekers volledig gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest kunnen overleggen. De KNVB laat woensdag weten dat de competities in ieder geval van start zullen gaan met beperkt publiek, waarbij de hoop is zo snel mogelijk toe te werken naar volle stadions en toegang zonder testen.

Zaterdagmiddag en zondagavond

Er worden volgend seizoen in de Eredivisie opnieuw wedstrijden op zaterdag om 16.30 uur gespeeld. Dit seizoen werd daar in de vorm van een pilot mee gestart. Ook de aanvangstijd van zondagavond 20.00 uur blijft staan, maar alleen als Ajax, AZ, Feyenoord en PSV gedwongen allemaal op zondag staan ingedeeld of wanneer een club die Europees voetbal speelt, hiervoor een verzoek indient.

Het conceptprogramma wordt later deze week definitief vastgesteld.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.