Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Honderden handtekeningen voor veiligere Hoge Bothofstraat in Enschede

436953 petitiehogebothofstraat

Ruim vierhonderd handtekeningen zijn er afgelopen weken verzameld in De Bothoven. Omwonenden van de Hoge Bothofstraat hebben hun handtekeningenactie aan het college van Enschede overhandigd.

Ze hopen dat het bijdraagt in een oplossing voor hun zorgen over de verkeersveiligheid. Met name de bewoners van de buurten Transburg en Tattersall maken zich zorgen over de verkeersveiligheid op de Hoge Bothofstraat.

Bus op smallere straat
De weg is deels opnieuw ingericht, maar dat heeft de veiligheid volgens de buurtbewoners niet verbeterd. De vrijliggende fietspaden zijn verdwenen en het wegprofiel is smaller. Ze zijn bang dat het na de herinrichting van het ontbrekende deel (waar nu aan wordt gewerkt) alleen maar zal verslechteren.

Temeer nu de lijnbus naar Stokhorst volgend jaar naar de Hoge Bothofstraat wordt verplaatst, omdat de Oosterstraat een fietsstraat wordt. De Hoge Bothofstraat is de belangrijkste toegangsweg tot de wijk en wordt gebruikt door kinderen die naar school fietsen.

Drukke kruising

Al jaren geleden is een veiligere straat beloofd, maar met name bij de kruising met de Oliemolensingel vinden omwonenden het te smal en juist gevaarlijk geworden. Veel fietsers verkiezen nu al de stoep, in plaats van tussen de auto s te manoeuvreren die voor de kruising wachten. De verkeersdruk zal na afronding van de werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat alleen maar toenemen.

Eilander en Doddema hopen dat de handtekeningenactie bijdraagt in een oplossing. Ze mogen in ieder geval op korte termijn om tafel met de wethouder, een verkeerskundige en de wijkraad. Er is toegezegd dat er nog eens goed naar het herinrichtingsplan wordt gekeken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.