Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Fietsers in de file voor de Military

436986 file military

Uitgerekend op het meest drukke moment tijdens de Military, zaterdagmiddag, werden langs de Boekelosestraat de talloze fietsers bezoekers van het evenement aan de kant gezet en ontstond op het fietspad al gauw een fietsfile van vele tientallen meters.

Oorzaak was het idee van de Military-organisatie om ruim voor de entree fietsende bezoekers 2 euro per tweewieler te vragen voor de fietsenstalling verderop. Het gevolg was dat de fietsers in een fuik reden, af moesten stappen en geruime tijd op hun beurt moesten wachten.
De reacties waren niet van de lucht. Die gingen over de dure fietsenstalling, over de parkeerplek in het weiland waar bijna geen plek meer was te vinden en over de communicatie. Er waren ook bezoekers die wat meer begrip hadden: Zo n Military kost nu eenmaal geld en ik heb de hele middag tijd , aldus een Enschedeër. Een regelaar van de organisatie zei dat het fietsparkeren de afgelopen jaren nogal chaotisch was en dat hulpdiensten het terrein daardoor niet makkelijk konden bereiken. De persvoorlichter was niet bereikbaar voor commentaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.