Enschede
Video

‘Onbekende’ Tex Town Tigers hofleverancier Nederlands softbalteam

‘Oranje boven’ was bij de Tex Town Tigers afgelopen week één van de meest voorkomende zinnetjes, nadat de club hofleverancier werd van het nationale vrouwensoftbalteam. Dat blijkt uit de selectie die door de bondscoach bekend werd gemaakt voor het Europees Kampioenschap in Italië. Een op de drie spelers in de selectie komt van de Tex Town Tigers.

Selectie

In de uitzending van 1Twente Vandaag is Annemiek Jansen te gast die ook bij de selectie behoort die eind juni naar dat Europees Kampioenschap afreist. ‘’Die kans is ongelofelijk gaaf om te krijgen en ben ik ook heel dankbaar voor’’, aldus de kersverse Oranje-international. Ze was al een bekende van het Nederlandse team, omdat ze uitkwam voor Jong Oranje.

Naast Jansen zijn de Enschedese softballers zich met een grote groep aan het klaar stomen voor het toernooi in Italië. Zes meiden van de TTT gaan namelijk mee met de Hollandse equipe: Britt Vonk, Ginger de Weert en Dinet Oostink, Lizzy Clarijs, Lindsey Meadows-Oosterveld en Annemiek Jansen zelf. ‘’De deelnemers liggen dicht bij elkaar, maar we hebben veel hoop dat we kans maken op de titel’’, aldus de Enschedese. Als het goed gaat op de EK dan maakt de Nederlandse selectie zich op voor de World cup als alternatief voor de Olympische Spelen

TT Tbackground4
Het veld voor de tribune bij de 'Tigers' © Tex Town Tigers

Wie zijn nou die Tigers?

De Tex Town Tigers zijn in 1968 in Enschede ontstaan en sinds die tijd is succes na succes gehaald in het honkbal en softbal. Echt bekend zijn ze er niet door geworden. ‘’Naast FC Twente is Tex Town Tigers het enige team die altijd op het hoogste sportniveau speelt. Vorig jaar zelfs het enige”, aldus Joop Hassink, die al sinds het begin betrokken is bij de club uit Enschede noordoost. ‘’Het is enorm frustrerend. Iedereen heeft het altijd over FC Twente dit, FC Twente dat’’, voegt Jansen daar aan toe. Hoe kan het nou dat zo’n oude club met een rijke geschiedenis niet prominenter op de kaart staat? Het antwoord is daar makkelijk te geven, meldt Hassink; ‘’Sponsoring is het belangrijkste; alleen die komen niet op dit soort sporten af’’.

icon_main_quote_red_glyph

‘’Het is enorm frustrerend, iedereen heeft het altijd over FC Twente dit, FC Twente dat''

Annemiek Jansen

Joop Hassink is erelid bij de Tigers en in het verleden betrokken geweest bij grote softbaltoernooien. ‘’Ik heb het geluk dat mijn familie ook succesvol is mijn drie kinderen ook in het Nederlandse team hebben gespeeld’’, aldus Hassink. De laatste van de drie is afgelopen weekend voor het eerst opgeroepen voor het Nederlandse team.

Rob Hassink, de zoon van Joop, is op 42-jarige leeftijd opgeroepen. Dat mannenteam van het Nederlandse elftal staat van 21 tot 26 juni op het EK in Tsjechië. Een boterham is er met de sport voor de heren echter niet in te verdienen ‘’Rob is er puur als amateur. Voor Annemiek ziet het er beter uit’’, aldus Hassink. Annemiek heeft namelijk een contract bij NOC*NSF en heeft een salaris waarvan ze kan leven.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.