Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nachtburgemeester Hengelo verrast 'meest weerbare en creatieve horecaondernemer '

Cactus is king kupcakes1 2021 06 05 102510 homk
Irma Bruggeman, de Nachtburgemeester van Hengelo, verraste Erwin Kwakman, de uitbater van de Cactus, met 'Cactus Is King-Cupcakes.'
Beeld: De BuZ

Een ludieke actie van de Hengelose nachtburgemeester Irma Bruggeman op de vroege zaterdagochtend. Muziekcafé De Cactus, het kleinste podium van Twente, heeft een primeur met het eerste concert na de versoepeling van de lockdown. Het café was zaterdag al om 06:00 uur open met een 'knettervrög' ontbijtshow door Hendrik Jan Bökkers. Een geschikt moment voor Bruggeman om uitbater Erwin Kwakman in het zonnetje te zetten met speciale 'Cactus Is King-Cupcakes.'

Cactus Is King-Cupcakes

Het is zaterdagochtend. Erwin Kwakman, de uitbater van De Cactus staat nog niets vermoedend achter de bar, terwijl Hendrik Jan Bökkers los gaat voor het aanwezige publiek. Op dat moment houdt Irma Bruggeman zich schuil in regiewagen van De Buz. Als het moment daar is, stormt de nachtburgemeester naar binnen met vijftig 'Cactus Is King-Cupcakes' om de eigenaar van het kleinste podium van Twente te verrassen.

"Meest weerbare, creatieve horecaondernemer"

Op het podium roemt de nachtburgemeester Kwakman met zijn Cactus als meest weerbare, creatieve en inventieve horecaondernemer van Hengelo in coronatijd. Ondanks alle beperkingen deed hij er alles aan om het afgelopen jaar een podium te blijven bieden voor muzikanten en muziekliefhebbers. Zo organiseerde hij speciale livestreams voor mensen in de huiskamer en verhuisde hij zijn muziekpodium tijdelijk naar een grotere locatie om aan de strenge coronamaatregelen te kunnen voldoen. En dat alles zonder enige subsidie, maar wel met steun van vrienden van De Cactus.

“Steunplaten, livestreams, ochtendshows. Hoe droog ook de horecawoestijn: de Cactus bloeit.”

Traktatie

Bruggeman gebruikt een mooie metafoor: "Hoe droog ook de horecawoestijn: de Cactus bloeit." Ze wijst ook op de bescheidenheid van Erwin. "Hij maakte mij duidelijk dat de eer hem niet alleen toekomt en dat het zonder de creatieve achterban nooit was gelukt. Voor mij als nachtburgemeester reden genoeg om hem en zijn achterban te trakteren in deze geweldige ochtendshow."

Cactus is king kupcakes4
Wie er zaterdag bij was, moest vroeg uit de veren en ondanks het vroege tijdstip zat de stemming er goed in bij de muziekfans.
Beeld: De BuZ

Vroeg uit de veren

Wie er zaterdag bij was, moest vroeg uit de veren en ondanks het vroege tijdstip zat de stemming er goed in bij de muziekfans. De aanwezige gasten genoten zichtbaar en sommigen bestelden uit enthousiasme alvast een biertje op de vroege morgen. "Dit is een bijzondere situatie, dus dan mag je ook op een bijzonder tijdstip een pilsje drinken", aldus één van de aanwezigen.

De collega's van RTV Oost maakten de onderstaande reportage over het vroege concert:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.