Hengelo

Muziekcafé De Cactus trapt af met knettervrög concert

Vanaf 5 juni mogen de cafés weer open vanaf 6.00 uur ’s ochtends. Muziekcafé De Cactus, het kleinste podium van Twente, heeft een primeur met het eerste concert na de versoepeling van de lockdown. Het café komt zaterdag om 06:00 uur met een knettervrög ontbijtshow met Hendrik Jan Bökkers. Wie er nog bij wil zijn, heeft pech, het concert was al binnen vier minuten uitverkocht. Alleen diegene die een kaart heeft, kan naar binnen.

Ontbijtje

Er is zaterdagochtend slechts plek voor dertig mensen. Het publiek moet verplicht zitten op anderhalvemeter afstand, maar wordt wel getrakteerd op een ontbijt. "We gaan allemaal bordjes klaarzetten met lekkere broodjes en hebben gisteren al verse eieren gehaald bij een biologische kippenboer in Hertme. Die bood spontaan eieren aan," zei eigenaar Erwin Kwakman vrijdagmiddag.

Dat De Cactus weer los mag met het organiseren van optredens komt omdat het kleinste podium van Twente al heel lang bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven als theater en cultuurpodium. "Alles wat we het afgelopen jaar hebben gedaan, is vanwege de optredens. We zijn eigenlijk niet open geweest als horeca. In die zin zijn we ook honderd procent theater."

icon_main_quote_red_glyph

"Toen Erwin met het idee kwam om 06:00 uur al open te gaan, hoefde ik daar geen seconde over na te denken. Het is een hartstikke leuke ludieke actie."

Hendrik Jan Bökkers

Ludieke actie

Voor Hendrik Jan Bökkers was het zaterdag vroeg uit de veren, maar had de muzikant totaal gaan problemen mee. "Toen Erwin met het idee kwam om 06:00 uur al open te gaan, hoefde ik daar geen seconde over na te denken. Het is een hartstikke leuke ludieke actie."

Zelf was Bökkers een paar weken geleden nog te gast bij een ochtendshow op Radio 2. "Dan ben je ook om 06:00 bezig. Ach, als je een uurtje wakker bent en een paar bakjes koffie hebt gehad, dan zing je welweer." De muzikant stond in z'n eentje op het podium, dus niet met band. Het publiek kon genieten van liedjes van Bökkers, maar ook andere klassiekers in een akoestisch jasje.

20210127 Cactus Live Aflevering2 hendrik jan bökkers
Voor Hendrik Jan Bökkers wordt het zaterdag vroeg uit de veren, maar daar heeft de muzikant totaal gaan problemen mee. © De Cactus

Enorme opluchting

Dat De Cactus weer open kan, is voor uitbater Erwin Kwakman een enorme opluchting. "We hebben de afgelopen weken met kromme tenen zitten kijken naar de versoepelingen die overal geroepen werden. Voor ons was het telkens niks. We kunnen maar 18 man kwijt op het terras en met de weersvoorspellingen de afgelopen week had het voor ons geen zin om open te gaan. Je wilt heel erg graag, maar je kan helemaal niks.

Artiesten staan inmiddels te poppelen op het kleinste podium van Twente te staan en ook het publiek loopt inmiddels warm om weer thuis te komen in De Cactus. De komende weken staan verschillende optredens gepland en die zijn bijna allemaal uitverkocht.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.