Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

FC Twente met debutant tegen Willem II

437579 867044 2

Na drie nederlagen op rij snakt FC Twente weer naar een zege. Tegenstander zaterdag op het nieuwe veld in De Grolsch Veste is Willem II.

FC Twente zou aanvankelijk vrijdagmiddag de nieuwe grasmat inlopen tijdens de afsluitende training, maar door de regen is daar vanaf gezien. Trainer Gonzalo Garcia mist tegen Willem II de geschorste rechtsback Julio Plequezuelo. De kans is groot dat hij wordt vervangen door een debutant, Joël Latibeaudiere.

De Engelsman is gehuurd van Manchester City, maar speelde sinds zijn komst nog geen minuut. Voor Paul Verhaegh komt het duel met Willem II waarschijnlijk nog te vroeg.

Mindere serieGarcia wil nog niet vooruitlopen op de andere namen die zaterdag na ruim een maand weer aantreden in De Grolsch Veste. Iedereen is wel fit , aldus Garcia, die in de voorbije week geen extra spanning heeft gemerkt bij zijn spelers. We hebben goed gewerkt en het was opvallend om te zien dat bijna iedereen deze visie had over onze mindere serie , zegt hij. Tegen Feyenoord was het slecht, tegen Sparta de eerste helft ook, maar toen hebben we zonder groots te spelen na rust wel de draad weer opgepakt. En dan moet het ook een beetje meezitten.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.